PXL-Education organiseert LEGO workshops tijdens opening Thor Central

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Afgelopen weekend bewonderden 12.000 bezoekers Thor Central, het gerenoveerde voormalige hoofdgebouw van de mijnsite van Waterschei. In samenwerking met de Technologiebende Genk organiseerde het STEM-team van de lerarenopleiding van Hogeschool PXL er op zaterdag en zondag LEGO workshops.

Met een eigentijdse LEGO WeDO 2.0-bouwset en een tablet ontdekten kinderen en ouders wetenschap, techniek en de programmeermogelijkheden van digitale technologie.

“ Meer dan 1000 bezoekertjes en hun ouders hielden halt bij het mooi ingerichte lokaal en leefden zich uit in de wondere wereld van Lego Education!”, aldus Katrijn Stijvers van de Technologiebende. Ook de coördinator van de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) te Hasselt spreekt van een schot in de roos. “In onze fotohoek deelden ouders massaal de geprogrammeerde bouwsels van hun oogappels met #hogeschoolpxl en #pxllego”.

Met de hulp van geëngageerde studenten droeg PXL-Education haar X-factor uit tot in Genk en waren heel wat jonge kinderen digiknap met LEGO.

Hogeschool PXL heeft een LEGO Education Innovation Studio. Twee PXL-lectoren van de lerarenopleiding, Catherine Roden en Jochen Didden, volgden een masteropleiding in Billund, Denemarken en geven erkende opleidingen. Je kan de LEGO Education Innovation Studio vinden op Campus Vildersstraat.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio