© Shutterstock

Vallen we binnenkort af dankzij een pleister?

Enkele kilo’s verliezen? Binnenkort volstaat het misschien om een pleister te plakken en te vermageren. Dat ontdekten onderzoekers aan de Colombia University Medical Center en de universiteit van North Carolina.

Een team met onderzoekers van beide universiteiten heeft een ‘slimme pleister’ ontwikkeld. Die bevat micronaalden die door de huid prikken en nanodeeltjes loslaten in de vetlaag. De deeltjes verspreiden dan een soort medicijn om witte vetten - die ons lichaam normaal opslaat - om te zetten in bruine vetten. Die laatste groep kan ons lichaam makkelijker verbranden, waardoor extra kilo’s uit den boze zijn.

De vorsers hebben de pleisters al lokaal aangebracht op muizen en de resultaten zien er veelbelovend uit. Bij de dieren was het vetpercentage onder de pleister na amper een week al met twintig procent verminderd, zo staat gepubliceerd in het vakblad ACS Nano. Ook het glucosegehalte was verlaagd. De pleister werd nog niet getest op mensen. Maar als ook dat in de toekomst gunstige resultaten biedt, zou het middel een oplossing kunnen zijn tegen obesitas en diabetes.

Meer over Gezondheid

Niet te missen