Politieagent troost familie na zelfdoding, maar dan overkomt hem iets wansmakelijks

Print
Politieagent troost familie na zelfdoding, maar dan overkomt hem iets wansmakelijks

Foto: Tom Palmaers

De politiezone Maastricht heeft een wel erg emotionele boodschap van een collega gedeeld op Facebook. “Hierbij een zeer heftige melding van wat een collega deze nacht heeft meegemaakt”, steekt de politiezone van wal, waarna de hartverscheurende boodschap van de agent zelf volgt. De man was in de nacht van 17 september van wacht toen hij plots opgeroepen werd voor een zelfdoding. Hij moest samen met een collega het vreselijke nieuws brengen aan de familie van het slachtoffer toen hem zelf iets wansmakelijks overkwam.

“Dit bericht is gericht aan de stoere man die afgelopen nacht door de straat kwam gestrompeld toen wij bij een melding stonden. Jij kwam samen met je vriendin door de straat gelopen en had zo te zien een leuke avond gehad. Toen jij onze dienstauto zag staan besloot jij kennelijk dat je nodig je blaas moest legen en zag in onze dienstauto een mooi doelwit. Gelukkig voor jou zag je vriendin mij even verderop staan en attendeerde je hier op, waarna jij besloot om onze dienstauto met rust te laten en door te lopen. Toen je mij echter passeerde besloot je mij nog even je ongezouten mening te geven door mij uit te schelden voor “vuile landverrader”. Hierna strompelde je samen met je vriendin verder”, steekt de politieagent van wal in de post.

“Compleet verbouwereerd door deze belediging, besloot ik echter om je niet aan te spreken op je diep trieste gedrag. Ik merkte bij mijzelf namelijk dat ik niet meer kon garanderen dat ik je professioneel te woord kon staan. Wat jij namelijk niet wist was dat ik daar stond in verband met een zelfdoding, dat ik zojuist samen met mijn collega het slechte nieuws aan de nabestaanden had moeten mededelen, dat wij bezig waren om de nabestaanden op te vangen, en dat ik nu bezig was met het inschakelen van alle instanties om de pijn en het verdriet op deze manier zo veel mogelijk te kunnen verlichten voor de nabestaanden. Ik stond net even buiten een momentje bij te komen toen jij langs kwam.

Ik verwacht niet dat jij begrijpt waarom wij doen wat wij doen. Wel zou ik het op prijs stellen als jij mijn collega’s en mijzelf in onze waarde laat, als wij gewoon ons werk doen. Tenslotte hoop ik dat jij na je avondje stappen veilig thuis bent gekomen en lekker hebt geslapen. Ik heb hierna nauwelijks nog een oog dicht gedaan namelijk.”

De post zelf werd ruim 1.800 keer gedeeld en de agent kreeg honderden steunbetuigingen gaande van “respect voor jou en je collega. Van mij mogen jullie harder optreden tegen dit asociale volk. Hopelijk slaap je deze nacht beter” over “politie Maastricht, ik wil jullie bedanken voor de hulp en goede zorg voor dit verschrikkelijke gebeuren en heel veel respect voor jullie allen. Wat jullie meemaken tijdens jullie dienst… Jullie verdienen het niet om zo bejegend te worden”.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio