© AFP

Verdachten Londense aanslag afkomstig uit Syrië en Irak

De verdachten van de aanslag op de Londense metro zouden uit Syrië en Irak afkomstig zijn. Dat meldt het Britse persbureau PA. Scotland Yard wou hierover geen commentaar kwijt. Zolang geen van beide mannen officieel is aangeklaagd, kan ze geen informatie over hun identiteit prijsgeven.

Een 21-jarige man werd zaterdagavond laat in het westelijke district Hounslow opgepakt en in voorlopige hechtenis geplaatst. Hij zou naar verluidt afkomstig zijn uit Syrië. Eerder zaterdag had de politie een 18-jarige man in de vertrekhal van de haven van Dover gearresteerd. Hierbij zou het om een Iraakse vluchteling gaan. Beide jongemannen zouden tijdelijk als pleegkinderen bij een ouder echtpaar in Sunbury-on-Thames ten zuidwesten van Londen gewoond hebben.

De woning van het echtpaar werd grondig doorzocht. Ook een huis in Stanwell in de omgeving van de luchthaven Heathrow werd doorzocht. Volgens de media werd ook een huiszoeking uitgevoerd in een snackbar in het Londense district Hounslow.

Bij de aanslag van vrijdag was een zelfgemaakte bom in een vol metrostel in de buurt van het bovengrondse station Parsons Green ontploft. Door de vuurbal en de daaropvolgende paniek raakten 30 mensen gewond. Een slachtoffer bevond zich zondag nog in het ziekenhuis. De terreurorganisatie Islamitische Staat eiste de aanslag op.

Meer over Aanslag Londen

Aangeboden door onze partners