Dossier ‘Happy Aging’: Hoe wordt u gelukkig oud?

Print
Dossier ‘Happy Aging’: Hoe wordt u gelukkig oud?

Hoe word je gezond en gelukkig oud? Over die vraagt buigt onze krant zich vanaf maandag zes dagen lang in het dossier ‘Happy Aging’. Van geluk tot geld, elke dag gaan we met interviews en reportages dieper in op één thema. En een team van experten duidt de resultaten van een exclusieve enquête die onderzoeksbureau iVOX deed in opdracht van Het Belang van Limburg.

Limburg was jarenlang een jonge provincie, maar daar komt de komende jaren verandering in. Tegen 2040 zal Limburg bij de meest vergrijsde provincies van Vlaanderen horen. Hoe dat komt, leest u in onze maandagkrant.

Dossier ‘Happy Aging’: Hoe wordt u gelukkig oud?
Foto: HBVL

Maar wat zijn de gevolgen van die forse toename van het aantal ouderen in onze samenleving? Van dinsdag tot en met zaterdag focussen we op evenveel aspecten van een gelukkige en aangename oude dag. Niet enkel in de krant, maar ook op onze website.

Uw mening

We turen in de glazen bol naar de toekomst van onze gezondheidszorg. Terwijl de discussie over het pensioen in alle hevigheid woedt, krijgt u praktische tips om uw eigen financiële toekomst veilig te stellen. We stellen enkele opmerkelijk kranige en levenslustige tachtigplussers voor en gaan op zoek naar geluk in het woonconcept van de toekomst. Stad of platteland? Experten schetsen de impact van de vergrijzing op onze huisvesting.

Naast die interviews en reportages hebben we ook naar uw mening gepolst. Hoe ziet u uw oude dag? Hoe oud hoopt u te worden? Waar wil u uw oude dag doorbrengen? Welke invloed heeft uw leeftijd op uw geluk? En wat met uw relatie en seksleven? Dat komt u te weten dankzij de enquête die onderzoeksbureau iVOX uitvoerde bij duizend Vlamingen, waarvan de helft Limburgers.

Tot slot geeft elke dag een expert zijn of haar ultieme tip voor een gezonde en gelukkige oude dag.

Dit weekend bij uw krant

Bij uw weekendkrant vindt u ook een poster met suggesties voor vijftig kleine geluksmomentjes. De lijst is een initiatief van Het Belang van Limburg en ouderenplatform Happy Aging en werd samengesteld op basis van inzendingen van onze lezers. We hopen dat het een inspiratiebron kan zijn voor een levenslustig leven. En laat ons zeker weten als u alle vijftig geluksmomentjes heeft afgevinkt.

Lees meer over Happy Aging