Beringenaar tuigt vrouw af na drinken fles whisky

Print
Beringenaar tuigt vrouw af na drinken fles whisky

Foto: EdA

Beringen -

Een 40-jarige Beringenaar heeft zich woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden nadat hij zijn vrouw en dochter geslagen had. De slachtoffers waren beiden een tijdje werkonbekwaam.

Al sinds 2012 zijn er echtelijke problemen in het gezin en worden er wederzijds klappen uitgedeeld. In 2013 zijn de man en vrouw al eens veroordeeld tot opschorting van straf voor geweld. Daarna moest de politie nog verscheidene keren tussenkomen.

De man stond nu terecht voor feiten van 28 april 2017. Hij sloeg tilt toen zijn vrouw ’s nachts thuiskwam en niet wou vertellen waar ze geweest was. Meerdere slagen in het gezicht en een gekwetste onderrug waren het gevolg. Toen de dochter wakker werd van het lawaai en de partijen probeerde te scheiden, kreeg ook zij rake klappen. In het tumult beschadigde de man ook nog de auto, tuinmeubelen en meerdere binnendeuren.

De verdachte had naar eigen zeggen een fles whisky op en was woest door het flirtgedrag van zijn vrouw bij andere mannen. Het parket sprak over een turbulentie relatie waarbij elk zijn aandeel had in de aanslepende ruzie. De procureur vorderde 1 jaar cel met mogelijk uitstel als de man behandeling volgt tegen zijn alcohol- en agressieprobleem. “Ik denk eraan om te scheiden, maar wil haar niet verlaten door de kinderen”, biechtte de man de rechter op. “U moet keuzes maken in het leven. Uw vrouw is niet uw bezit”, aldus de rechter.

Vonnis op 11 oktober.