Gevangenisstraf dreigt voor gepensioneerde commissaris

Print
Gevangenisstraf dreigt voor gepensioneerde commissaris

Foto: Photo News

Peer -

Het openbaar ministerie heeft woensdag in de Hasseltse rechtbank acht maanden cel gevorderd tegen een gepensioneerde politiecommissaris uit Peer. De zestiger kreeg het regelmatig aan de stok met zijn partner en deelde daarbij meerdere klappen uit.

Tussen januari 2014 en december 2015 moest de politie vijf keer tussenkomen voor meldingen van geweld. Telkens was er alcohol in het spel. Het slachtoffer liep onder meer verwondingen aan haar rechteroog en neus op. Meerdere bloeduitstortingen waren het gevolg. “Ik heb haar niet geslagen. Ze is uitgegleden.” “Zij heeft me eerst aangevallen”. Het waren maar enkele van de verdachte zijn excuses.

Het slachtoffer verklaarde tijdens het onderzoek dat de commissaris evenmin aarzelde om aangeleerde politietechnieken op haar toe te passen als er ruzie was. De Perenaar stuurde zijn kat naar de rechtbank waardoor de procureur hem geen straf met voorwaarden kon opleggen. “Ik kan nu niet anders dan 8 maanden cel vorderen”, luidde het. De vrouw is eind vorig jaar overleden waardoor niemand zich burgerlijke partij stelde. Vonnis op 11 oktober.