Coach van kampioen Sint-Truiden ziet twee favorieten bij start vrouwenhandbalcompetitie

Print
Coach van kampioen Sint-Truiden ziet twee favorieten bij start vrouwenhandbalcompetitie

Foto: BELGA

Eén week na de competitiestart van de mannen in de nationale reeksen en in de BENE-League, beginnen de vrouwen dit weekend aan hun handbalcompetitie. Vorig seizoen veroverden de dames van HB Sint-Truiden de titel. De titelverdediger treedt, vanwege Europese verplichtingen, pas volgende week in actie.

Na intense play-offs plaatsten HB Sint-Truiden en Hubo Initia Hasselt zich vorig seizoen voor de finale van de play-offs. Sint-Truiden won voor de tweede keer in hun bestaan de landstitel.

“Het was de bekroning van een fantastisch seizoen waarin de club zowel op sportief als op extra-sportief vlak bijzonder hard gewerkt heeft”, zegt Jo Delpire, trainer van HB Sint-Truiden. “De club wil blijven evolueren. We willen professioneler gaan werken en onze meisjes nog beter begeleiden. In aanloop van de competitie hebben we bewust tegen sterkere tegenstanders gespeeld. De resultaten zijn van ondergeschikt belang en de ervaring die je opdoet primeert. Het is altijd moeilijk te voorspellen wat een competitie brengt. Persoonlijk denk ik dat er twee favorieten zijn. Achilles Bocholt heeft zich gevoelig versterkt en wij hebben de ploeg samen weten te houden. Evelien Claessens werkt keihard aan haar comeback. Met Niki Budai en Charlotte Castermans hebben we twee ervaren speelsters weten aan te trekken. Onze ambitie is duidelijk. Dit jaar willen we de dubbel realiseren.”

De dames van HB Sint-Truiden zien hun eerste wedstrijd tegen DHT Middelkerke-Izegem uitgesteld vanwege Europese verplichtingen uitgesteld tot eind oktober. Afgelopen zaterdag verloor HB Sint-Truiden in de EHF Cup tegen het Duitse HSG Blomberg-Lippe. Zondagnamiddag wordt de return gespeeld.

- programma eerste speeldag -

16/09, 16u00 DHT Antwerpen - DB Gent

16/09, 16u00 Achilles Bocholt - Fémina Visé

16/09, 18u00 DHC Waasmunster - Hubo Initia Hasselt

28/10, 20u15 DHT Middelkerke - HB Sint-Truiden