Leden van bekende deathmetalband beschuldigd van groepsverkrachting

Print
Leden van bekende deathmetalband beschuldigd van groepsverkrachting

Alle vier de leden van de Poolse Deathmetal-band Decapitated zijn opgepakt op beschuldiging van groepsverkrachting. De feiten zouden zich hebben voorgedaan na een van hun shows in Washington.

Maandag raakte bekend dat Waclaw Kieltyka, Rafal Piotrowski, Michael Lysejko en Hubert Wiecek, allemaal leden van de metalband Decapitated gearresteerd werden in Californië op beschuldiging van ontvoering. Nu hangt de heren ook nog een beschuldiging voor groepsverkrachting boven het hoofd.

Het slachtoffer en haar vriend vertelden aan de lokale politie dat ze beiden uitgenodigd werden in de tourbus van de band na afloop van het optreden. “Alles verliep zeer rustig tot plots een van de bandleden naar mijn borsten greep” vertelt het slachtoffer.

“Plots sloeg de sfeer helemaal om, Ik voelde me niet meer op mijn gemak” verklaart het slachtoffer verder. “een van de bandleden probeerde me te kussen maar toen ik duidelijk maakte dat ik dat niet wou werd mijn arm vastgegrepen en werd ik tegen een badkamerspiegel geduwd”. Hierop maakten de bandleden een voor een misbruik van het slachtoffer.

Gewond

Na het incident belde het slachtoffer de politie die haar twee kilometer van de concertzaal gewond aantrof. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze onderzocht werd op sporen van verkrachting.

Niet veel later werden de bandleden gearresteerd op verdenking van groepsverkrachting. De band geeft toe dat er ‘een feestje plaatsvond op de bus’ en dat er wel degelijk vrouwen aanwezig waren.

De advocaat van de band laat in ieder geval nog weten dat de band tegen de beschuldigingen ingaat en wil zeker ook hun kant van het verhaal laten horen.

Voorlopig zitten de 4 bandleden vast in de gevangenis in Los Angeles.