Fit & Gezond

Dit Instagrammodel verloor 15 kilo nadat ze anders ging eten en deelt nu haar tips

Print
Dit Instagrammodel verloor 15 kilo nadat ze anders ging eten en deelt nu haar tips

Foto: Instagram

De Australische Jadé Tuncdoruk voelde zich ooit slecht in haar vel, maar verloor uiteindelijk 15 kilo en onderging een ware transformatie. Door haar verhaal te delen, wil ze ook anderen helpen om hun doelen inzake gewichtsverlies te bereiken. Volgens haar ligt de sleutel tot succes wel degelijk bij wat je eet.

Op haar zwaarst woog Jadé Tuncdoruk 75 kilogram, een gewicht waar ze zich heel slecht bij voelde. Vroeger at ze ongeveer 1.900 calorieën per dag en ze bracht die terug naar dagelijks 1.000. Ze geeft aan dat ze er wel voor zorgde dat ze genoeg voedzame etenswaren at, maar beseft ook dat dat niet voor iedereen een gezonde aanpak is.

"Ik ging van het dagelijks drinken van chocolademelk en het eten van McDonald's en frietjes naar enkel het eten van fruit, groenten rijstwafels en gezonde ontbijtgranen of toast als ontbijt. Ik at dan wel veel gezonder, maar bleef lang een jojo-gewicht hebben. Het heeft me dus wel enige tijd gekost om op dit punt te geraken. Daarom deel ik ook de foto's van mijn gewichtsverlies, net omdat het me zoveel moeite heeft gekost."

Veel gelukkiger

En die transformatie kan op heel wat fans rekenen, zo leverde het haar al meer dan 180.000 volgers op Instagram op. "Vandaag ben ik niet op mijn magerst, maar ik ben in een plaats in mijn leven waarin ik heel wat gelukkiger ben. Jezelf elke dag wegen is belachelijk, want je kunt naar het toilet gaan en erna minder wegen. Ik heb de indruk dat mentaal gezond zijn het belangrijkst is en pas als je zelf comfortabel en gelukkig bent, kun je je focussen op het gezonder maken van je lichaam."

 

 

 

Niet te missen