Brussels Airlines mag reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overnemen

Print
Brussels Airlines mag reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overnemen

Foto: Photoshot

De Belgische Mededingingsautoriteit stemt in met de gedeeltelijke integratie van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) in Brussels Airlines. De transactie zorgt niet voor een significante beperking van de mededinging op de markt voor passagiersvervoer met lijnvluchten volgens vaste dienstregeling en de markt voor groothandelsverkoop van vliegtuigstoelen aan touroperatoren, luidt het in een persbericht.

Brussels Airlines maakte eind maart bekend dat het een reeks activiteiten van TCAB wilde overnemen. Daarbij ook de 160 piloten en cabinemedewerkers (met behoud van arbeidsvoorwaarden), net als alle slots en twee vliegtuigen (Airbus A320) van TCAB. De drie andere vliegtuigen worden opgenomen in de Thomas Cook Group.

Het grondpersoneel van TCAB (zoals vluchtplanning, onderhoud, human resources en opleidingen) maakte geen onderdeel uit van de deal. Er stonden 40 banen op de tocht, maar voor die mensen werd naderhand een andere oplossing gevonden: zij gaan over naar SHS Aviation, de Nederlandse holding die het failliete VLM Airlines overnam. SHS zal overigens ook de vlieglicentie van TCAB voor A320-vliegtuigen overnemen.