Nieuwe bier Limburgse Biervrienden heet Hopkikker

Print

Foto: Rony Langenaeken

Rapertingen

Hasselt - Tijdens de Dag van de Bierconsument werd een splinternieuw gerstenat voorgesteld. Het werd gebrouwen in opdracht van de bierproeversvereniging De Limburgse Biervrienden uit Hasselt.

Op zaterdag 9 september stond de eerste editie van de Dag van de Bierconsument op de agenda. Dit evenement - een organisatie van Zythos in samenwerking met De Belgische Brouwers, Horeca Vlaanderen en Febed - zal voortaan jaarlijks doorgaan op de tweede zaterdag van september.
Biervereniging De Limburgse Biervrienden vzw verdeelde deze dag in twee delen: enerzijds stelden ze hun nieuwste telg voor aan de leden, en anderzijds presenteerden ze een selectie van Limburgse bieren aan het grote publiek.
Voor de voorstelling van hun Hopkikker - een blonde tripel van 8,5 vol % - kwamen niet minder dan 180 leden afgezakt naar zaal Ludovicus in Rapertingen - Hasselt.
Dit overheerlijke blondje met een licht zoete aanzet en een aangename hopbitterheid werd door iedereen positief onthaald. Een overheerlijk maar vrij gevaarlijk gerstenat was een steeds terugkerende reactie.
In de namiddag gingen de deuren open voor het publiek, en kon er worden geproefd van een 60-tal bieren gebrouwen voor en door Limburgers.
Een 350-tal bezoekers maakten er een aangename en gezellige namiddag van die volledig in het teken stond van proeven en genieten van gerstenat uit onze provincie.
Rond de klok van zeven werd de - meer dan geslaagde - Dag van de Bierconsument in Hasselt afgesloten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio