Eymardschool viert 50-jarig bestaan

Print

Foto: Nele Mannaerts

Lommel - Bij het begin van het nieuwe schooljaar was het feest op de Eymardschool. De school vierde namelijk haar 50-jarig bestaan. De eerste feestdag was super georganiseerd. Voor de gelegenheid werd ook het nieuwe embleem plechtig onthuld.

Doorheen de school hangen foto's van de afgelopen 50 jaar. Voor vele bezoekers was het fijn om deze herinneringen op te halen. “We gaan een feestjaar tegemoet door alle activiteiten en festiviteiten specialer te maken dit jaar. En we eindigen het schooljaar met een circus!” klinkt het.

Op de receptie 's avonds werd er nog gesproken door voormalig directeur Jan Stevens, die de hele geschiedenis met de nodige anekdotes uit de doeken deed over de Eymardschool. Ook Martine Carmans vertelde over wat het schooljaar nog te bieden heeft als feestjaar.

De Eymardschool heeft een bijzondere geschiedenis. De school voor buitengewoon lager onderwijs kwam er niet zonder slag of stoot. In 1967 namen Z.E. Heer Jansen, pastoor-deken van Lommel, en de Heer Hamblok Viktor, toenmalig directeur van de Boudewijnschool, het initiatief om een school op te richten voor leerlingen die het moeilijk hadden met leren. André Gielen werd het nieuwe schoolhoofd en startte op 1 september 1967 met 16 leerlingen, gehuisvest in twee prefab-lokalen langs de Boudewijnschool.

Vandaag, 50 jaar later, is de school gegroeid tot een vaste waarde binnen de katholieke scholengemeenschap. In 2016 werd het aanbod nog uitgebreid met type 9 onderwijs voor kinderen met een autismespectrumstoornis voor zowel kleuter- als lager onderwijs. Zij kunnen terecht in een aangepaste en compleet vernieuwde infrastructuur aan de Oude Diestersebaan. Op 1 september 2017 telde de school 165 leerlingen en een 35-tal leerkrachten. Belangrijke partners van de school waren en zijn de Paters van het Allerheiligste Sacrament in Kattenbos. Zij mochten op dit jubileumfeest dan ook niet ontbreken.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio