Schreurs op dinsdag

COLUMN. Geheime vader bij N-VA

Print
COLUMN. Geheime vader bij N-VA

Foto: BELGA

Federaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA, 37 jaar) uit Genk voelt zich gelukkig nu er een baby op komst is. Wij sluiten ons graag aan bij de hartelijkste felicitaties. Tegenover zwangere vrouwen mag je nooit kinderachtig doen.

Door opnieuw authentieke Limburgse lucht op te snuiven, vertoeft ze nu in de zevende hemel. Ze heeft wekenlang in oversized hemden moeten rondlopen om haar ronde buikje te verbergen, verklapte ze vorige week. Ze kan nu voluit gaan voor zwangerschapskleding. Tip: bij JBC vind je een gemêleerde trui met metaaldraad voor 34,99 en een soepele broek met luipaardprint voor 29,99.

Dit nieuwsfeit kent ook een keerzijde. Met haar blijde boodschap geeft ze de vakbonden, die de hardste criticasters zijn van dit beleid, overschot van gelijk. Die hebben altijd beweerd dat dit een regering is om een kind van te krijgen. Werd bij deze bewezen. Bovendien speelt mevr. Demir niet in de kaart van Het Belang van Limburg, dat mag hier eens onomwonden geschreven worden. Tijdens de zomermaanden werden de wettelijke partners van onze politici geïnterviewd. Wat lazen we? “De vader en partner van Demir wil uit de schijnwerpers blijven, hij werkt ook voor N-VA.” Zij verzwijgt zijn naam, dat past niet in haar kraam. Zo gaat de ballon bij ons niet op!

Wij weten niet om wie het gaat, hetgeen onwerkbaar is voor onze redactie, waar sommigen door die geheime vader nu al dicht bij een burn-out staan. Onderzoeksjournalistiek is vereist. Technisch gezien kan hij geen Antwerpenaar zijn (wij zouden niet weten welke NV-A’er in die stad woont) aangezien zij daar in september 2015 vertrok. Dus betreft het een Limburger. Wij kennen Zuhal Demir een beetje. Over 18 jaar zal zij voor dat nog ongeboren kind met veel lawaai een verkiesbare plaats op de lijst eisen. Tegen dan kennen we de vader. Mocht u intussen een man over straat zien lopen in een tot op de draad versleten oversized hemd: dat is hem!

GEZEGENDE JOB

In de zaterdagkrant stond een opmerkelijke jobaanbieding: site manager van de Achelse Kluis. Je bent er verantwoordelijk voor commerciële activiteiten in de brouwerij, de boekenwinkel en de taverne. Wat het Trappistenbier betreft, kun je bidden voor een goede afloop. En mocht op een dag de verkoop wat tegenvallen en je te weinig geld in de kluis kunt leggen, dan rest er ’s avonds het offerblok om de cijfers belastingvrij op te smukken. Kandidaten mailen t.a.v. broeder Nathanaël. Ook voor zusters.