Meisje (13) in elkaar geslagen in Sint-Niklaas, omstaanders maken filmpje

Print
Sint-Niklaas -

In Sint-Niklaas is donderdagavond in de stationsbuurt een meisje van 13 in mekaar geslagen door een groepje jongeren. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond, maar is zwaar onder de indruk. En ook nu is er een filmpje van de vechtpartij gemaakt, dat circuleert op de sociale media. Voor het meisje en haar familie is dat erg confronterend. Ze dient samen met haar moeder klacht in bij de politie.

“Ze begonnen plots naar mij te roepen toen ik hier wandelde”, zegt Esra in een gesprek met de regionale zender TV Oost. “Ik probeerde met hen te praten, maar ze wilden niet luisteren.”

Het meisje raakte gewond aan haar schouders, haar sleutelbeen en benen. “Ik lag hier op de grond. En goede vriend heeft mij weer op mijn benen geholpen en weggebracht.” Vervolgens werd het meisje aangetroffen door een politiepatrouille.

Na de feiten kreeg Esra via berichten op sociale media te horen dat de vechtpartij gefilmd is. “Ik weet niet wie dat gedaan heeft, maar vind niet dat dat kan”, aldus het meisje. “Elke keer als ik die beelden terugzie, word ik opnieuw emotioneel.”