De zomer van de roze flamingo: van deze trends nemen we afscheid

Hopen op een beetje ‘indian summer’ kan nog, maar de échte zomer, die is voorbij. Daarom nemen we afscheid met een overzicht van de zomertrends, van opblaasbare flamingo’s tot heel luid ‘dèès-pa-cito’ meezingen.

tib

De roze flamingo, liefst opblaasbaar

We hadden er een beetje het raden naar hoe het kwam dat de plastic roze flamingo’s alomtegenwoordig waren. Was het roze beest een symptoom van optimisme? Of net van escapisme: nog één vrolijke zomer voor de bom barst? Of, meer waarschijnlijk: staat zo’n roze flamingo gewoon erg leuk op vakantiefoto’s? Per slot van rekening wil Instagram ook wat, zeker in die eerste zomer zonder roaming.

De donut

We hadden al de revival van de hamburger, van de frieten een van de wurst gehad. Maar deze zomer was die van de donuts: comedian Kamal Kharmach opende een donutzaak op de Groenplaats en kans is groot dat u de vierkante donuts van Hoeked op Instagram zag passeren. Ze waren er zowat de enige concurrent voor de roze flamingo.

De héle korte short

Gespot door onze festivalreporters: de hoog getailleerde short die wat ze bedekt op de buik, compenseert aan de billen. Geen short shorts, maar ‘bootie biscuits’: google het zelf even om te zien wat we bedoelen.

Despacito

De zomerhit die niemand kende, tot hij alle records op Youtube verbrak en verboden werd in Maleisië. Al zal hij wellicht nog veel meer herinnerd worden om alle parodieën, zelfs door de Sesamstraat-poppen. Daar kon Niels Destadsbader met zijn ‘Skwon Meiske” nog nét niet tegenop.

Plastic badslippers

Jarenlang verguisd, maar plots weer hip verklaard dankzij Rihanna en het Franse hitje ‘Claquettes chaussettes’: de plastic badslipper of ‘claquette’. Zélfs met sokken kon je serieus genomen worden met dit schoeisel, zolang je ze maar met een zeker je m’en foutisme droeg. Al sluiten we niet uit dat er op de dijken van Lloret del Mar en Benidorm veel volk hip liep te wezen zonder het te beseffen.

De vakantie-plandid

© Instagram

De plandid is een foto, meestal met een vrouw, waarop ze poseert en tegelijk doet alsof ze helemaal niet poseert. Ze staart dromerig in de verte of wandelt elegant op het strand terwijl ze zich van geen camera bewust lijkt. Wat je zelden ziet op een plandid, is de wanhopige man die de foto voor de dertigste keer probeert te nemen terwijl de kinderen om een ijsje zeuren.

Het badpak is de nieuwe bikini

Met de eerste ‘Baywatch’-film werd ook de terugkeer van het ‘Baywatch’-badpak aangekondigd. Al bleek in praktijk dat diep gedecolleteerd en hoog uitgesneden toch moesten onderdoen voor een exemplaar dat wel de billen bedekt en bij voorkeur ook een buikje camoufleert. Per slot van rekening loopt Pamela ook niet langer wiebelend en wapperend over het strand.

Glitters overal

© vwh

2015 was het jaar van de bloemenkransen, 2016 het jaar van de choker, maar dit jaar kon je niet hip zijn op de festivalweide zonder een flinke dosis glitter op je gezicht, al dan niet aangevuld met plakjuwelen. Vooral op Tomorrowland, waar extravagantie nog altijd zwaarder doorweegt dan praktische haalbaarheid, mochten de glittermeisjes zich volledig uitleven.

Niet te missen