Schreurs op dinsdag

Trofee Donald Trump

Print
Trofee Donald Trump

Foto: hbvl

Was me dat een lange vakantie, zeg! De verzamelde columnisten van deze krant werden naar andere oorden gestuurd om hun hoofd leeg te maken. Intussen stelde de hoofdredactie tot haar verbazing vast dat ze teveel volk tegelijk met vakantie gestuurd had, zodat ze zelf de krant moest volschrijven.

Ivo Vandekerckhove trok met veel smaak naar de Limburgse wijnboeren in Frankrijk. Mocht er zich ooit een drankprobleem op de redactie manifesteren, u kent de oorzaak: overgebleven flessen van die Limburgse wijnboeren. De andere hoofdredacteur, de witte Indra, trok naar de partners van onze politici om die een boekje te laten opendoen over hun huishouden. Een serie portretten, die volgend jaar hopelijk een vervolg krijgt met ‘de maîtresses en aanhouders‘ van ons politiek personeel. Zijn we zoet mee voor enkele jaren.

Deze rubriek start vandaag met de Trofee Donald Trump, exclusief voor de verkozenen des volks met de meest waanzinnige quote. Eerste laureaat is Dirk De Vis, burgemeester van Ham, gehuwd en vader van vier kinderen. U kent de feiten: een vrouw jogde langs de oever van het Albertkanaal. Aan de overkant, aan lager wal, trok een man plots zijn kleren uit en sloeg de hand aan zichzelf. De vrouw vreesde dat hij over de brug zou komen.

De burgemeester lachte het incident weg. Zijn winnende quote: “Wat is er mis met een blote piemel?” Hij stond meteen zelf voor lul na veel boze reacties. Partijvoorzitter Beke greep in. Wellicht heeft die gezegd: “Je lacht daar niet mee. Van exhibitionisme zakt mijn broek af.” Zodat Dirk De Vis aan werkelijk iedereen zijn excuses moest aanbieden, tot aan de leiders van Noord-Korea toe.

Conclusie van dit alles? Een burgemeester moet altijd in het midden staan, tussen de partijen in. In dit concrete geval ligt die plek pal in het Albertkanaal zelf. Geef toe, de beste plek voor de vis. Alvast van harte proficiat met de award!

Stem Laurent

Prins Laurent moet op het matje bij de premier omdat hij aanwezig was bij de 90ste verjaardag van het Chinese leger. Deze man, sorry Monseigneur, heeft dringend nood aan een eigen job. Waarmee kunnen wij onze dierenvriend in Limburg helpen? Met een postje als directeur van de Zoo van Zwartberg, in werkelijkheid oppasser voor de kippen van Koen Vanmechelen? Of als wit konijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Hasselt, als hij lijsttrekker wordt bij de socialisten? Succes gegarandeerd. Laurent, wees welkom!