WK KWALIFICATIE. Duitsers hebben geen medelijden met Noren, Engeland haalt achterstand op tegen Slovakije

Print
WK KWALIFICATIE. Duitsers hebben geen medelijden met Noren, Engeland haalt achterstand op tegen Slovakije

Mario Gomez zette de kroon op het werk tegen Noorwegen Foto: REUTERS

Duitsland heeft maandag op de achtste speeldag van de WK-kwalificaties een 6-0 zege geboekt tegen Noorwegen. De Duitsers komen zo erg dicht bij rechtstreekse kwalificatie voor het WK. Engeland haalde op Wembley een achterstand op tegen Slovakije en won nog met 2-1.

GROEP C. Duitsers maken brandhout van Noorwegen

De Duitsers maakten brandhout van Noorwegen, met Sander Berge (Racing Genk) in de eerste helft tussen de lijnen. Özil (10.), Draxler (17.), Werner (21. en 40.), Goretzka (50.) en Gomez (79.) zorgden voor de goals in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

In de andere wedstrijd in de groep verzekerde Noord-Ierland zich van de tweede plaats. Jonny Evans (ex-Antwerp) bracht de Noord-Ieren op het halfuur op voorsprong tegen Tsjechië, Brunt (41.) legde nog voor rust de 2-0 eindstand vast.

Eerder op de avond had Azerbeidzjan in dezelfde groep weinig problemen met hekkensluiter San Marino in Bakoe. Goals van Izmailov (20’ en 57’) en Abullayev (25’), een eigen doelpunt van Cevoli (71’) en een treffer van Sadygov (81’) bezorgden de thuisploeg een ruime voorgift. Tussendoor kon Palazzi (74’) nog wel de eer van de bezoekers redden.

Duitsland gaat met 24 punten aan de leiding in de groep voor Noord-Ierland (19 punten). Azerbeidzjan (10 punten), Tsjechië (9), Noorwegen (7) en San Marino (0) zijn uitgeschakeld.

GROEP F. Engeland maakt achterstand goed

Engeland kwam in eerste instantie op achterstand tegen Slovakije. Lobotka (3.) rondde een assist van Adam Nemec (ex-Racing Genk) af. Maar de Three Lions vochten terug en Dier (37.) en Rashford (59.) bezorgden Engeland alsnog de volle buit.

Ook Schotland en Slovenië, tegen respectievelijk Malta (2-0) en Litouwen (4-0), pakten de drie punten. Berra (9.) en Griffiths (49.) scoorden voor de Schotten. Bij de Slovenen stonden Ilicic (25. en 61.) - beiden vanaf de stip - Verbic (82.) en Birsa (90.) aan het kanon.

Engeland leidt in de tussenstand met 20 punten, voor Slovakije (15), Slovenië (14) en Schotland (14). Litouwen (5) en Malta (0) zijn uitgeschakeld.

GROEP E. Polen herovert leiding

Polen heroverde de leiding in groep E dankzij een 3-0 zege tegen Kazachstan. Milik (11.) en Glik (74.), beiden met het hoofd, en Lewandowski (85.), vanop de stip, zorgden voor de goals. Lukasz Teodorczyk (Anderlecht) mocht in de toegevoegde tijd invallen bij de thuisploeg.

Ook Montenegro blijft in de race voor de kwalificatie na een 1-0 zege tegen Roemenië. Adam Marusic (ex-Oostende) schilderde een kwartier voor tijd de bal op het hoofd van topschutter Jovetic. Naast Marusic stond ook Zarko Tomasevic (Oostende) in de basis bij Montengro. Bij Roemenië was er een plaats in de basiself voor Alexandru Chipciu (Anderlecht) en Razvan Marin (Standard). Nicolae Stanciu (Anderlecht) mocht invallen.

Eerder op de avond boekte Denemarken al een 1-4 zege bij Armenië. De Denen komen daardoor voorlopig aan de leiding in groep E. Arshak Koryan (Vitesse) opende in de Armeense hoofdstad Jerevan nochtans de score voor de thuisploeg met een prachtig afstandsschot...

...maar Thomas Delaney (Werder Bremen) buffelde de Denen na 16 minuten al snel weer op gelijke hoogte met een rake kopbal.

Op het halfuur trapte sterspeler Christian Eriksen (Tottenham) de bezoekers met een heerlijke vrijschop op voorsprong.

Na de pauze consolideerden de Denen hun voorsprong. In de slotfase (82’ en 93’) legde opnieuw Delaney de eindstand vast op 1-4 met een prachtig afstandsschot en een rake kopbal. Bij de Denen stond Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) de hele partij op het veld.

In de tussenstand leidt Polen (19 punten) nu voor Denemarken (16) en Montenegro (16). Roemenië (9), Armenië (6) en Kazachstan (2) zijn uitgeschakeld.