De Alken-connectie slaat tweemaal toe op Memorial Rik Clerckx.

Print

Foto: Alfons Kerremans

Alken - Atleten verbazen soms zichzelf. Ze zijn amper terug uit kwetsuur, nog niet heel intensief aan het trainen en ze komen sterker voor de dag dan ze zelf verwachtten. Of ze denken gewoon : ik maak er een intensieve training van en zie wel waar ik uit kom.

Twee atleten van de Alkense atletiekvereniging (ACA) waren zondag in dat geval op de 10 miles van de Memorial Rik Clerckx. Pascal Van Marcke ondervond lange tijd hinder van zijn hamstring en zijn achillespees en toen dat begon te beteren, verzwikte hij zijn voet. Murphy.... De teamleader van het SQMRunningTeam had daarom de 10 miles uitgekozen voor een intensieve duurloop en werd tot eigen verbazing algemeen winnaar van de wedstrijd.
Er was nog een Alkense atlete die verrast op het hoogste schavotje van het podium van de 10 miles belandde : Martine Sobkowiak. Maar misschien was ze wel de enige die daar van opkeek. Sinds goedlachse Martine bij Peter Bellen traint, wordt ze met de dag sterker en sneller. Eerst ging ze zich mengen in de debatten voor de categorie-overwinning bij de V35, maar de laatste weken doet ze zonder blozen mee voor de totaaloverwinning op de langere wedstrijden. Ze ging voor een duurloop naar Linkhout en kwam met de trofee van winnares naar huis.
Voor Pascal was het feestje volledig omdat 2 teamleden van SQM eveneens winst boekten : Chris Wouters bij de mannen en Anja Peeters bij de dames werden algemeen winnaar op de wedstrijd over 4,5 km.
Foto's : Pascal Van Marcke


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio