Nieuwe speelplaats in Kozen officieel ingehuldigd

Print

Kozen

Nieuwerkerken - De nieuwe speelplaats van de Vrije Basisschool uit Kozen was net voor de start van het schooljaar helemaal klaar. Eind augustus werden de basketbalringen geplaatst, en zo kon de eerste schooldag meteen starten met de officiële inhuldiging.

Veel blije gezichten aan de schoolpoort, want de speelplaats is nu helemaal klaar. Meer kleur, meer groen, meer speeltuigen … kortom een groot contrast met de grijze betonnen massa van vroeger. De speelplaats in Kozen was dan ook in zo’n slechte staat dat vervanging hoognodig was. Normaal kunnen scholen rekenen op subsidies tot 70%, maar de wachttijden daarvoor lopen op tot wel 20 jaar. Zo lang konden ze in Kozen echt niet wachten, en daarom besloot het schoolbestuur om op eigen kracht een volledig nieuwe speelplaats aan te leggen. Dat was geen sinecure, maar uiteindelijk is de school er toch in geslaagd om de middelen te vinden en een banklening af te sluiten. Ook de ouderraad deed een duit in het zakje door extra activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld tijdens de kermis. Met dat geld werden vorig schooljaar al speeltoestellen aangekocht, maar de middelen voor de basketbalringen ontbraken. Dankzij de financiële steun van CERA, dat projecten met een maatschappelijke meerwaarde steunt, konden die nu toch worden aangekocht.

De vers geplaatste basketbalringen kwamen meteen van pas op de eerste schooldag. Het officiële lint voor de inhuldiging werd aan de palen opgehangen en doorgeknipt door directeur Marleen Mortelmans, schepen van sport Brenda Berden en schepen van jeugd Dries Deferm. Daarna was het aan Shawn Mousseau, een ex-leerling die nu bij STBB basketbal speelt. Hij leerde de kinderen meteen enkele basketbalkneepjes aan. Onder een stralend zonnetje keken de ouders toe, terwijl ze door de ouderraad op koffie, fruitsap en croissants werden getrakteerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio