Sandrine Tas mist brons op 15 km aflossing op WK skeeleren

Print
Sandrine Tas mist brons op 15 km aflossing op WK skeeleren

Archiefbeeld Foto: BELGA

Sandrine Tas heeft haar eerste medaille tijdens de World Roller Games net gemist. Tas eindigde maandag als vierde in een aflossingskoers over vijftien kilometer.

Op dit eerste onderdeel voor de skeeleraars ging de wereldtitel naar de Colombiaanse Luz Karima Garzon. De tweede plaats was voor Francesca Lollobrigida, de grote Italiaanse rivale van Tas. Johanna Viveros uit Colombia werd derde.

De eerste World Roller Games in de Chinese stad Nanjing, dat zich afficheert als de rollerhoofdstad van de wereld, zijn een nieuwtje. Alle takken van sport die op wieltjtes gaan en onder de FIRS (Féderation Internationale de Roller Sports) vallen, houden er deze week hun wereldkampioenschappen.

Tas was vanaf de eerste ronde vooraan in het peloton te vinden. Schijnbaar moeiteloos volgde de studente uit Oostende, die donderdag haar 22ste verjaardag viert, het tempo. Enige omlopen voor het einde namen de drie medaillewinnaressen afstand. Tas moest buigen.

Het is twee jaar geleden dat Tas haar laatste WK-medaille behaalde. Met twee keer goud keerde ze in 2015 uit Taiwan terug. Een jaar geleden bleef de gehele Belgische ploeg in Nanjing zonder ereprijzen.

Wel brons voor Zwaantje Indra Médard 

Junior Indra Médard (Zwaantjes Roller Club Zandvoorde) pakte wel een eerste Belgische medaille, hij won de bronzen medaille op de 10 km puntenkoers-afvalling. De Koreaan Byeonghee Jeong is wereldkampioen, het zilver is voor de Italiaan Edoardo Quarona. Thomas Vosté werd twintigste.

Bij afwezigheid van Swings...

Bij de grote jongens zegevierde na een razendsnelle slotronde de Colombiaan Alex Cujavente. Zonder de afwezige skaters van formaat (Bart Swings, de Nieuw-Zeelander Peter Michael en de Fransman Ewen Fernandez) had de Zuid-Amerikaan aanzienlijk minder tegenstand dan voorheen. Tim Sibiet en Karl Meulders eindigden buiten de top tien.

De weersomstandigheden op de piste Nanjing waren redelijk. Het was in ieder geval droog. De eerste wedstrijddag moest worden geschrapt wegens voortdurende regen.