US OPEN. Teleurstellende (maar niet teleurgestelde) Goffin kansloos onderuit tegen piepjonge Rus

Print
US OPEN. Teleurstellende (maar niet teleurgestelde) Goffin kansloos onderuit tegen piepjonge Rus

Foto: EPA-EFE

David Goffin heeft een uitgelezen kans op een eerste kwartfinale op de US Open laten liggen: onze landgenoot ging in de achtste finale kansloos onderuit tegen de jonge Rus Andrey Rublev.

Rublev (ATP 53) klopte onze landgenoot na twee uur en acht minuten in drie sets (7-5, 7-6 (7/5) en 6-3). Goffin, het negende reekshoofd in New York, ziet zich zo een kwartfinale tegen de Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, door de neus geboord worden. Nadal klopte eerder op de avond de Oekraïner Dolgopolov.

"De achtste finales halen was al een mirakel"

Goffin was achteraf niet teleurgesteld. "Net zoals in de voorbije toernooien ben ik fysiek niet top. Ik vecht tegen de omstandigheden en tegen mijn fysieke toestand op dit moment. Dat is jammer, want op technisch vlak loopt het vlot." Goffin moest op Roland Garros opgeven met een enkelblessure en sukkelde de voorbije weken met de linkerknie. "Sinds Roland Garros heb ik nooit meer aan honderd procent van mijn mogelijkheden gespeeld", aldus de Luikenaar. Goffin gaf nog mee wel te hopen klaar te zijn voor de halve finales van de Davis Cup tussen België en Australië (15-17 september). "Ik ga alles geven om erbij te zijn, maar ik volg steeds de raad van mijn dokter."

Het was de eerste keer dat Goffin de achtste finales van het vierde en laatste grandslamtoernooi bereikte. Een derde ronde in 2014 en 2015 was zijn beste resultaat totnogtoe. Vorig jaar ging hij er al in de eerste ronde uit. Op het Australian Open (in 2017) en Roland-Garros (2016) schopte Goffin het al tot de kwartfinales, op Wimbledon eveneens tot de achtste finales (2015 en 2016).

Ook Darcis mag inpakken

Eerder op de dag kon ook Steve Darcis zich, aan de zijde van de Israëliër Dudi Sela, niet plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel. Darcis en Sela gingen na één uur en tien minuten in twee sets (7-6 (7/2) en 6-3) onderuit tegen de Nederlandse tandem Robin Haase/Matwe Middelkoop

In de kwartfinales nemen Haase en Middelkoop het op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransen Jeremy Chardy en Fabrice Martin en de Spanjaarden Feliciano Lopez en Marc Lopez, het elfde reekshoofd in het dubbelspel.

US OPEN. Teleurstellende (maar niet teleurgestelde) Goffin kansloos onderuit tegen piepjonge Rus
Foto: Photo News

In het enkelspel moest Darcis (ATP-66) woensdag in de eerste ronde afdruipen na een fikse nederlaag (6-1, 6-2 en 6-0) tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-72).

Zizou Bergs overleeft eerste ronde dubbelspel bij junioren

Bij de junioren bereikte Zizou Bergs, aan de zijde van de Fransman Dan Added, de tweede ronde in het dubbelspel. Bergs en Added wonnen na een supertiebreak (6-2, 1-6 en 10/7) van het Amerikaans-Tsjechische duo Vasil Kirkov/Ondrej Styler. De wedstrijd duurde 55 minuten. In de tweede ronde (achtste finales) wacht een duel met de Amerikanen Oliver Craword en Patrick Kypson, het vierde reekshoofd, of met de Dominicaans-Colombiaanse tandem Nick Hardt/Sergio Luis Hernandez Ramirez.

Zondag overleefde Bergs de eerste ronde van het enkelspel niet. De 18-jarige Limburger verloor in drie sets (7-6 (7/3), 6-7 (4/7) en 6-3) van de Tsjech Tomas Machac.