US OPEN. Nadal op een drafje door, nummer één bij de vrouwen moet nauwelijks één game prijsgeven

Print
US OPEN. Nadal op een drafje door, nummer één bij de vrouwen moet nauwelijks één game prijsgeven

Foto: REUTERS

Op de US Open hebben de nummers één van de wereld bij de mannen en bij de vrouwen zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinale. Rafael Nadal ging in drie sets voorbij de Oekraïner Dolgopolov, en Karolina Pliskova moest amper één spelletje prijsgeven tegen de Amerikaanse Brady.

Nadal eenvoudig naar kwartfinales

Rafael Nadal, het nummer één van de wereld bij de mannen, plaatste zich maandag in New York zonder veel moeite voor de kwartfinales. Nadal rekende in één uur en 43 minuten en in drie sets (6-2, 6-4 en 6-1) af met de Oekraïner Alexandr Dolgopolov (ATP 64).

Nadal neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen David Goffin (ATP 14) en de Rus Andrei Rublev (ATP 53). De Spanjaard jaagt op het hardcourt van Flushing Meadows op zijn zestiende grandslamtitel.

Pliskova moet amper één spelletje prijsgeven

Bij de vrouwen plaatste ook de Tsjechische Karolina Pliskova, de nummer één van de wereld, zich maandag erg makkelijk voor de kwartfinales. Pliskova moest tegen de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 91) nauwelijks één spelletje prijsgeven. Na nauwelijks 48 minuten won Pliskova in twee sets (6-1 en 6-0).

In de derde ronde had Pliskova nog moeten zwoegen tegen de Chinese Zhang Shuai (WTA 27). Ze won toen na drie spannende sets (3-6, 7-5 en 6-4). In de kwartfinales wacht voor de Tsjechische de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 22) en de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 37).

US OPEN. Nadal op een drafje door, nummer één bij de vrouwen moet nauwelijks één game prijsgeven
Karolina Pliskova Foto: Photo News

Vorig jaar stond Pliskova in de finale van het US Open. Toen moest ze de zege aan de Duitse Angelique Kerber (WTA 6) laten. Dat is tot dusver de enige keer dat de Tsjechische de eindstrijd van een grandslamtoernooi bereikte.

Bekijk alle uitslagen op de US Open hier!