Topfavoriet Dennis moet forfait geven voor enige tijdrit in Vuelta

Print
Topfavoriet Dennis moet forfait geven voor enige tijdrit in Vuelta

Archiefbeeld Foto: BELGA

Geen Rohan Dennis morgen in de eerste en enige individuele tijdrit van de Ronde van Spanje: de hardrijder van BMC stapt ziek uit de wedstrijd. De Australiër was normaal gezien topfavoriet tegen de klok, maar heeft een luchtwegeninfectie en moet forfait geven.

Bekijk hier het profiel van de tijdrit van morgen!

Teamdokter Daniele Zaccaria legt uit: “Gisteren hadden we na een heel zware rit nog een lange verplaatsing van de Sierra Nevada naar het noorden van Spanje voor de boeg. ’s Nachts heeft Rohan Dennis dan een ontsteking aan de bovenste luchtwegen opgedaan, hij is niet fit om morgen te koersen. Met het komende WK in het achterhoofd, lijkt het ons best om Rohan nu uit de wedstrijd te halen en volledig te laten herstellen alvorens hij naar Noorwegen trekt.”

Australisch tijdritkampioen Dennis reageerde zelf ook ontgoocheld: “Ik had een beetje een droge keel tijdens de verplaatsing, midden in de nacht ben ik badend in het zweet en met een dorre keel wakker geworden, en ’s ochtends was het alleen nog maar erger geworden. Het is moeilijk om uit de wedstrijd te stappen terwijl ik één van de favorieten was voor de tijdrit morgen. Maar mijn prioriteit is inderdaad gezond naar het WK te kunnen trekken.”

Ook BMC-ploegmaat Kilian Frankiny moet na een valpartij forfait geven voor het vervolg van de Vuelta. De 23-jarige Zwitser heeft hierbij breukjes opgelopen in de hals en het dijbeen. Diepgaander onderzoek zal de komende dagen duidelijk maken of Frankiny onder het mes moet. Mogelijk zit zijn seizoen er dan op.