Peter De Roover (N-VA) moeit zich in discussie over politie-incident in Borgerhout met opvallende tweet

Print
Peter De Roover (N-VA) moeit zich in discussie over politie-incident in Borgerhout met opvallende tweet

Bart De Wever en Peter De Roover in de Kamer Foto: belga

Het incident van afgelopen vrijdag op de Turnhoutsebaan blijft de gemoederen beroeren. Burgemeester Bart De Wever haalde hard uit naar de omstanders die de politie tijdens een interventie zouden hebben belaagd en vroeg om een duidelijk signaal van de buurt. Het signaal dat er kwam, was niet hetgeen waar hij op had gehoopt: een demonstratie tégen de burgemeester zelf. N-VA-partijgenoot Peter De Roover dient maandag op Twitter de tegenstanders van de burgemeester van antwoord.

Burgemeester De Wever zet de gemeenschappen tegen elkaar op en doet niets om de verschillende gemeenschappen in Antwerpen te verbinden. Dat is de teneur die weerklinkt in Borgerhout en bij de linkse oppositie. Bij N-VA wordt die kritiek weggewuifd en ook Antwerps Kamerlid Peter De Roover doet zijn duit in het zakje.

Op Twitter plaatste hij deze opvallende meme, waarmee hij de duidelijke boodschap geeft dat het echte probleem het geweld tegen de politie is en niet de communicatie van de burgemeester:

De verontwaardigde reacties bleven niet lang uit. “Ter info Peter: ‘verbinden’ is GEEN synoniem voor ‘polariseren’”, klonk het bij een twitteraar. “Waar zijn de N-VA-twitterspookjes om dit soort bullshit te liken? Wat voor een wansmakelijk laag niveau. En het gaat maar door...”, was een ander nog wat scherper.

Nog een ander antwoordde met een lichtjes aangepaste versie van de meme, maar met een heel andere boodschap: