Incubator C-mine kan vijftig bedrijven extra onderdak bieden

Print
Genk -

In C-mine Crib, een incubator voor startende en jonge, creatieve bedrijven in Genk, is maandag een nieuwe vleugel officieel geopend. Die is goed voor 1.600 vierkante meter aan kantoorruimte, flexplekken en vergaderruimtes, en biedt plaats aan nog eens vijftig bedrijven. Dat melden C-mine Crib en de Limburgse Reconversiemaatschappij LRM in een persbericht.

Geen stijve, gesloten kantoorruimtes, maar wel kleurrijke en open bureaus met een glijbaan en kickertafel om de hoek. De uitbreiding van C-mine Crib biedt vijftig bedrijven de mogelijkheid om in te trekken in glazen kantoren, open werkeilanden of volledig afgesloten ruimtes.

“We willen dat de bedrijven elkaar leren kennen en verder helpen”, zegt Jasper Olaerts, manager van C-mine Crib. “De inrichting laat dit perfect toe en geeft ons de kans om mee te groeien met de ondernemingen. Zo start je in een gemeenschappelijke ruimte, maar kan je vervolgens doorgroeien naar meerdere seats of een eigen kantoor.”

De creatieve inrichting voldoet volgens LRM-topman Stijn Bijnens aan de nieuwe manier van werken, “waar werkbeleving, ankerpunten van menselijke interactie en cross-overs tussen verschillende sectoren met de dag belangrijker worden. Open werkplekken geven alle kansen om samen te werken en te groeien ongeacht de fase waar je als onderneming in zit”, aldus Bijnens.

Niet alleen bedrijven zijn welkom op de incubator, ook student-ondernemers kunnen er een gratis plekje krijgen. “Zo krijgen zij de mogelijkheid om zonder drempel de ondernemerswereld te leren kennen en meteen goed ondersteund te worden”, stelt Olaerts. “Zij zijn tenslotte de toekomst van ondernemend Limburg.”

Op C-mine Crib zijn momenteel vijftig bedrijven actief. Met de uitbreiding mikt de incubator op een verdubbeling tegen 2020.