Viviani mag juichen in Groot-Brittannië na deklassering van Boasson Hagen

Print
Viviani mag juichen in Groot-Brittannië na deklassering van Boasson Hagen

Elia Viviani mag de tweede etappe in de Tour of Britain op zijn naam schrijven. Edvald Boasson Hagen kwam na de massasprint nochtans als eerste over de meet, maar de Noor week flink van zijn lijn af en werd na lang overleg gedeklasseerd.

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met zeven renners: Matt Holmes (Madison Genesis) en Graham Briggs (JLT Condor) sprongen als eerste weg, wat later sloten ook Lukasz Owsian (CCC Sprandi-Polkowice), Silvan Dilier (BMC), Rory Townsend (BIKE Channel), Kamil Gradek (ONE Pro Cycling) en Jacob Scott (An Post ChainReaction) aan.
De zeven sprokkelden maximaal een bonus van 2:45 bij elkaar waarna het peloton de wedstrijd onder controle nam. Holmes bleef het langste voorop, maar op 13 km werd ook hij gegrepen door het peloton. Daarna waagde Lars Boom zijn kans, maar zonder veel succes.

Het peloton bereidde zich voor op de massasprint, maar dat was niet naar de zin van Philippe Gilbert. Die versnelde op 8 km van de finish, maar enkele kilometers verder zag ook hij het zinloze van zijn poging in. De massasprint was onvermijdelijk. Daarin werd Boasson Hagen (Dimension Data) perfect gepiloteerd door ploegmakker Renshaw en bleef rassprinters als Elia Viviani (Team Sky), Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo), Caleb Ewan (Orica-Scott), Fernando Gaviria (Quick Step Floors) en Alexander Kristoff (Katusha) voor. Boasson Hagen week echter flink van zijn lijn af, en werd na lang overleg gedeklasseerd. Viviani mag de ritzege zo op zijn palmares bijschrijven, en neemt ook de leiderstrui over van Caleb Ewan (Orica-Scott), die de openingsrit won.