De Bottelarij in Ulbeek lanceert nieuw jubileumbier 't Bottelke

Print

Foto: Rony Langenaeken

Ulbeek

Wellen - In 1892, precies 125 jaar geleden, nam Arthur Hayen een nieuwe - voor die tijd ultramoderne - brouwerij in Ulbeek in gebruik, met de naam St. Rochusbrouwerij. Hoog tijd dus om dit jubileum in de kijker te zetten.

Naar aanleiding van dit jubileum van de St. Rochusbrouwerij werd op donderdag 31 augustus een nieuw bier ’t Bottelke op de markt gebracht.
Dit fris blond bier met een alcoholgehalte van 6 % is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de Bottelarij- die deel uitmaakt van AKSI vzw, een plaats voor sociale tewerkstelling – en het Jessenhofke, een Limburgse biologisch brouwerij.
Het bier werd gebrouwen met Belgische biologische hop uit Poperinge. Naast de aangename bitterheid heeft ‘t Bottelke een zachte citrustoets door toevoeging van citroengras. Het was een idee van Jef Vanhove, medewerker van AKSI vzw en tevens hobbybrouwer.
’t Bottelke is al het tweede huisbier van de Bottelarij want eerder hield de vzw AKSI - wat staat voor 'ArbeidsKansen voor Sociale Integratie' - een gelijknamige tripel boven de doopvont.
Beide bieren zijn uiteraard te proeven en te koop in de Bottelarij in de Ulbeekstraat 21 in Ulbeek-Wellen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio