Lichaam van piloot die uit helikopter viel is gevonden in een bos

Print
Lichaam van piloot die uit helikopter viel is gevonden in een bos

Foto: BELGA

De helikopterpiloot die zondag tijdens een demonstratie boven Amay (Luik) uit een helikopter viel, is gevonden. Zijn lichaam werd geborgen in de buurt van Hoei.

De piloot viel zondagnamiddag tijdens een demonstratie met parachutisten door een nog onduidelijke oorzaak uit de helikopter. Hij droeg geen parachute en viel wellicht enkele honderden meters naar beneden. De copiloot kon het toestel daarna wel veilig op de grond zetten.

Na de feiten begon een grote zoekactie waarbij zowel politie als militairen werden ingezet. Ook een helikopter met warmtecamera overvloog het gebied. Probleem was dat het niet helemaal duidelijk was waar precies de piloot naar beneden was gevallen.

Zondagavond werd de zoektocht gestaakt maar sinds maandagochtend vroeg werd er opnieuw massaal gezocht. Politie en militairen kregen de hulp van de cel vermiste personen van de federale politie en van de civiele bescherming.

Maandagmiddag rond 15 uur werd het lichaam van de piloot gevonden in een bos nabij Hoei.

De omstandigheden worden nog onderzocht. Maar het gaat wellicht om een ongeval of een wanhoopsdaad. De piloot zijn gordel was los, hij opende de schuifdeur van de helikopter en had ook de radioverbinding met de andere bemanningsleden verbroken zodat geen communicatie mogelijk was.

De man viel honderden meters naar beneden en moet op slag dood zijn geweest. De aanwezigen die de demonstratie vanop de militaire basis volgden, hebben de val niet gezien.