Tom Meeusen dit seizoen aan de zijde van Van der Poel: “Mijn ogen zijn echt opengegaan”

Print
Tom Meeusen dit seizoen aan de zijde van Van der Poel: “Mijn ogen zijn echt opengegaan”

Foto: BELGA

Antwerpen -

In de Ark in Antwerpen zijn maandag Beobank-Corendon en Iko-Beobank voorgesteld, de veldritteams van Mathieu van der Poel en wereldkampioene Sanne Cant. Van der Poel heeft een zorgeloze zomer achter de rug en wil zich van start tot finish tonen.

Beobank-Corendon telt met Mathieu van der Poel, David van der Poel, Philipp Walsleben en Tom Meeusen vier renners bij de elite. Meeusen is een nieuwe naam bij het team na zijn overstap van Telenet-Fidea. “Ik wil beter doen dan de voorbije jaren”, zegt Meeusen. “Ik heb me niet altijd kunnen tonen zoals ik dat wilde. Nu moet dat anders, vanaf de start van het seizoen wil ik er staan en ik kijk uit naar de start van het seizoen.”

Meeusen voelt zich al goed thuis bij Beobank-Corendon. “De aanpassing verliep gemakkelijk”, zegt hij. “Ik ben blij dat ik hier mag koersen en op de teamvoorstelling mag staan naast Mathieu van der Poel. Ik heb een goede zomer achter de rug. Ik ben echt aangenaam verrast. Ik denk niet dat ik al ooit op zo’n hoog niveau gekoerst heb in de zomer. Dat kan mij en de rest van de ploeg alleen maar naar een hoger niveau tillen. Ik heb ook een paar keer met Mathieu getraind en ben toch echt onder de indruk. Mijn ogen zijn echt opengegaan, hij is een klasbak.”

Van der Poel is de grote kopman. “In de cross draait het om Mathieu en Wout van Aert”, zegt Meeusen. “Maar ik heb zelf ook nog altijd ambitie. Mathieu zal de druk wegnemen en zelf wil ik gewoon af en toe me tonen. Je traint niet elke dag voor een ereplaats, ik wil ook graag een cross winnen.”

Daarnaast telt het team nog vijf beloften: Stijn Caluwe, Jens Dekker, Adam Toupalik, Ben Turner en Toon Vandebosch.

Voorts telt het IKO-Beobank team met Sanne Cant één groot uithangbord. Daarnaast zijn er drie beloften (Victor Vandebosch, Jonas Smet en Jarne De Meyer) en acht junioren (Len Dejonghe, Ryan Cortjens, Loris Rouiller, Arno Van Den Broeck, Jasper Van Den Plas, Niels Vandeputte, Lennert Meulemans en Wouter Vervoort). Tot slot zijn er ook nog twee renners bij de U17: Lennert Belmans en Mathis Avondts.