Beauty

Je hoeft geen modellenlichaam te hebben voor leuke reisfoto's op Instagram

Print
Je hoeft geen modellenlichaam te hebben voor leuke reisfoto's op Instagram

Foto: Instagram

De prachtige locaties veranderen steeds en ook de lekkere gerechten zien er telkens heerlijk uit, maar één ding hebben alle reisblogsters met elkaar gemeen: ze zien er allemaal uit alsof ze net van de catwalk zijn gestapt. Aan dat enge beeld wil het profiel van Fat Girls Traveling wat doen, want jawel, ook meisjes met een maatje meer kunnen de wereld rondreizen.

Op Fat Girls Traveling worden foto's gedeeld van volslanke vrouwen die de wereld verkennen. Die beelden moeten een tegengewicht bieden voor alle ragfijne reisblogsters die je op Instagram voorbij ziet komen. Oprichtster Annette Richmond post er regelmatig reisfoto's van zichzelf, maar ook van andere plussizers die #FatGirlsTraveling gebruiken. "Mijn grootste motivatie om hiermee te beginnen, was om het stigma 'dik' uit de wereld te helpen", vertelt ze.

Daarnaast beheert Richmond ook een gelijknamige Facebookgroep waar er niet enkel plaats is voor leuke portretten, maar waar ook tips en ervaringen worden gedeeld. En vooral die laatste blijken niet altijd even aangenaam te zijn. "Ik heb dan wel geen extra zitje nodig in het vliegtuig, maar dat wil niet zeggen dat er niet naar me wordt gestaard als ik voorzichtig door het gangpad schuifel zodat mijn heupen niet tegen de passagiers botsen. En het roept al zeker het gezucht geen halt als ik me aan het zitje bij het raam neerplant", vertelt ze.

 

 

 

 

Niet te missen