Celebs

Er wordt al gewed op de naam van derde royal baby: dit zijn de favorieten

Print
Er wordt al gewed op de naam van derde royal baby: dit zijn de favorieten

Het nieuws dat Kate en William een derde kindje verwachten, is nog geen dag oud, maar bij de gokkantoren wordt al volop ingezet op de naam van de baby. Dit zijn de favorieten volgens Britse gokkers.

Online goksite William Hill opende het gokken amper een uur na het bekendmaken van het nieuws. Wat betreft het geslacht van de baby is er nog geen duidelijke favoriet, er wordt evenveel gegokt op een jongen als op een meisje. In de categorie namen is het wel een meisjesnaam die de lijst aanvoert: Alice is de meest populaire keuze en staat 8/1, gevolgd door Elisabeth (10/1), James (12/1) en Arthur (12/1).

Volgens de Ierse goksite Paddy Power is ook Victoria erg populair, even populair als Alice (8/1). Ladbrokes noteert vergelijkbare namen: Alice is daar veruit het populairst met 7/1, gevolgd door Arthur (10/1), Victoria (10/1), Alexandra (12/1), Albert (14/1) en Philip (14/1).

Net als bij de vorige zwangerschappen van Kate zijn er ook gokkers die denken dat ze een tweeling verwacht (4/1) en zelfs een kleine minderheid die in een drieling gelooft (50/1).

Een kleine Diana?

Het is niet ongebruikelijk dat er gegokt wordt op traditionele namen die verwijzen naar voorouders binnen de koninklijke familie. Zo verwijst Victoria naar Queen Victoria en Alice naar haar tweede dochter. James is dan weer de naam van twee Engelse en zes Schotse koningen, maar ook de naam van een neef van William en de broer van Kate. Arthur, een verwijzing naar de legende van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel, is vooral een populaire tweede naam bij Britse royals.

Ook Elisabeth, de naam van de huidige Queen, is populair bij de gokkers (10/1), maar ook de naam van haar overleden zuster Margaret wordt genoemd (20/1). Charles, de naam van de vader van William en de grootvader van de baby, is weinig waarschijnlijk (25/1). De naam van de overleden prinses Diana staat bij de bookmakers op 16/1, al is de kans erg onwaarschijnlijk dat de baby haar naam zal krijgen: het is al de derde naam van prinses Charlotte.

Weetje: ook op de naam Donald wordt gegokt, al is ook die optie (50/1) weinig waarschijnlijk.

Niet te missen