Mode

“Plus-sizekleding moet meer zijn dan een oversized hemd”

Print
“Plus-sizekleding moet meer zijn dan een oversized hemd”

Foto: Target

De Amerikaanse winkelketen Target heeft in Australië zonet de Belle Curve-collectie gelanceerd, een aparte lijn met plus-sizekleding. Op zich een leuk initiatief, ware het niet dat het bij heel wat vrouwen met een maatje meer in het verkeerde keelgat geschoten is. Zij vinden het niet kunnen dat voor hen een volledig aparte en naar eigen zeggen saaie lijn werd gecreëerd in plaats van eentje met dezelfde stukken als uit de gewone collectie, maar dan in een grotere maat. Target is niet de enige die ooit die bal missloeg, al zijn er ook anderen die tonen dat het beter kan.

Weinig kleedjes, amper kleding die geschikt is om mee te gaan werken en looks die oubollig zijn. Nee, in Australië zijn de dames met een maatje meer niet te spreken over de Belle Curve-collectie die Target lanceerde. Ze vinden het maar niets dat voor hen een aparte lijn werd uitgebracht vol saaie, basic stukken waar weinig kleur in zit en die duidelijk niet even fashionable is als de gewone collectie.

Op Facebook krijgt Target er dan ook van langs. "Zwaardere meisjes willen meer dan oversized hemden en leggings", klinkt het onder andere. Veel vrouwen vinden dat de winkelketen evengoed de gewone collectie als uitgangspunt had kunnen gebruiken. "Wat we echt willen is dat jullie eenvoudigweg de leuke stijlen die jullie al brengen toevoegen aan de plus-sizecollectie. Waarom maken jullie niet alle kleding gewoon in alle maten?"

Toch heeft Target in het verleden al getoond dat het ook anders kan. Zo onthulde het eerder al een collectie in samenwerking met Victoria Beckham. Ook onder meer NikeRiver Island, Monki en Asos introduceerden al collecties waarbij ze grotere versies op de markt brachten van wat al in de winkelrekken te vinden was.  

Drie keer zo duur

Niettemin blijven de mode-industrie en heel wat labels worstelen met plus-sizekleding. Zo kreeg Forever21 onlangs nog kritiek omdat het dan wel met een jeanscollectie startte voor een maatje meer, maar dat de broeken maar tot maat 50 gingen. Ook New Look maakte onlangs nog een pijnlijk uitschuiver mee toen het door een plus-sizeblogger op het matje werd geroepen omdat de prijzen van hun Curves-collectie tot drie keer hoger liggen dan die van dezelfde items in de gewone collectie. 

Niet te missen