Procureur vraagt internering voor man (71) die brand sticht na familieruzie

Print
Procureur vraagt internering voor man (71) die brand sticht na familieruzie

Foto: Tom Palmaers

Dilsen-Stokkem -

Een 71-jarige man uit Dilsen-Stokkem moest zich maandag voor de correctionele rechter in Tongeren verantwoorden voor verschillende brandstichtingen, inbraken en vernielingen bij zijn familieleden na een ruzie over een erfenis. Het openbaar ministerie vraagt een opname in een psychiatrische instelling.

De zeventiger raakte in 2014 verzeild in een erfeniskwestie waardoor de gemoederen binnen zijn familie hoog opliepen. Op 8 april van dat jaar sloegen zijn stoppen door. Met een ijzeren staaf vernielde hij de ramen van de voormalige woning van zijn schoonmoeder om weken later brand te stichten.

Boerderij

Een maand later zou de man opnieuw zwaar uithalen. Nadat hij een ander slachtoffer bedreigde met een zakmes, smeet hij ook een baksteen door de voorruit van een tractor, stichtte hij brand in de boerderij van de man en trok de pleister van de muren. Ook zijn echtgenote bedreigde hij met een mes.

“De deskundigen stelden na onderzoek vast dat de man lijdt aan een geestesstoornis”, aldus de procureur. “Hij kan zijn daden en impulsen niet controleren. Er bestaat een kans op herval. Daarom vraag ik een opname in een psychiatrische instelling.”

Op 16 oktober komen de burgerlijke partijen en de raadsman van de zeventiger aan het woord.