Duur koersstuur wekenlang vermist bij de post

Duur koersstuur wekenlang vermist bij de post

Foto: Karel Hemerijckx

Robby Devogelaere kocht via tweedehands.be een carbon-racestuur voor zijn koersfiets. Hij betaalde er 159 euro voor. Ergens onderweg met de post, raakte het dure stuur de juiste richting kwijt.

WIE?

Naam: Robby Devogelaere (38, uitbater broodjeszaak)

Waar: Kortenbosstraat, Sint-Truiden

WAT

Bpost raakt naar eigen zeggen zelden poststukken kwijt. Maar het gebeurt. Met een beetje goede wil worden de verdwenen stukken soms toch teruggevonden...

Het lijkt wel alsof dat verdomde stuur hier niet mag geraken”, zucht Robby. “De afzender, een man uit Wallonië, stuurde het begin juni naar Rosa’s Sweet Corner, mijn broodjeszaak in Alken. Maar daar is het nooit aangekomen. Het is dan teruggestuurd naar de afzender met nota dat bestemmeling niet meer woont op het adres.”

“De afzender heeft het pakket dan opnieuw verzonden naar mijn thuisadres, maar nu zit het al weken vast in Antwerpen X. Er gebeurt niets mee. Ik hoop dat u mij kan helpen.”

OPGELOST

Robby schakelde niet alleen onze diensten in, hij nam ook contact op met de Ombudsdienst voor de Postsector. Ook die dienst raakt niet verder dan Antwerpen X.

Op onze vraag gaan de postmannen van het sorteercentrum toch nog eens op zoek. En kijk, wie zoekt die vindt. Vorige week kregen we een eureka-berichtje aan. “Goed nieuws, het stuur is terecht. Het zat vast bij de onbestelbare stukken”, zegt Bpost. “Het pakket werd opnieuw aangetekend verstuurd”... en is inmiddels bij een tevreden HBvL-abonnee aangekomen.