Celebs

Prins William en Kate Middleton verwachten derde kindje

Print
Prins William en Kate Middleton verwachten derde kindje

Foto: *

Heuglijk nieuws in Groot-Brittannië: prins William en zijn vrouw Kate Middleton verwachten een derde kindje. Dat kondigde het Britse hof aan in een officiële mededeling.

"Zijne koninklijke hoogheid de Hertog van Cambridge en de Hertogin van Cambridge kondigen met veel plezier aan dat de Hertogin van Cambridge in verwachting is van hun derde kindje", deelt het hof mee in een boodschap die onder meer op Twitter verpreid werd. "De Queen en alle familieleden zijn zeer blij met dit nieuws."

Prins George en prinses Charlotte krijgen dus een broertje of zusje. Net als bij haar vorige zwangerschappen lijdt Kate aan ernstige zwangerschapsmisselijkheid, in medische termen hyperemesis gravidarum genoemd. Ze wordt thuis verzorgd in Kensington Palace, niet in het ziekenhuis, maar ziet zich wel genoodzaakt om af te zien van haar geplande verplichtingen van de komende weken. Zo werd ze vanmiddag verwacht in het Londense kinderdagverblijf Hornsey Road Children's Centre, maar dat bezoek zal niet doorgaan. 

Het is niet bekend hoe ver Kate Middleton is. Haar vorige twee zwangerschappen  moesten telkens bekendgemaakt worden voor ze drie maanden zwanger was, omdat het afzeggen van geplande bezoeken tot te veel speculatie zouden leiden. 

 

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing: zo gaf Kate Middleton zelf een hint dat er mogelijk nog een derde kindje kwam. "We zullen gewoon nog een baby moeten nemen", grapte ze richting prins William toen ze een baby-speelgoedje cadeau kreeg tijdens een recent bezoek aan Polen. Er waren ook geruchten dat ze opnieuw opgenomen zou zijn in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen, al werden die nooit bevestigd.

Kate Middleton met prins Harry en prins William tijdens de herdenking voor prinses Diana. Wellicht was ze toen ook al ernstig misselijk. Foto: pn

Toen ze zwanger was van haar oudste zoon George in 2012 moest Kate opgenomen worden in het ziekenhuis.  Nu wordt ze, net als tijdens haar tweede zwangerschap, thuis verzorgd in Kensington Palace. Hyperemesis gravidarum is een zeer zware vorm van zwangerschapsmisselijkheid die enkel in het eerste trimester van de zwangerschap voorkomt. Zwangere vrouwen kunnen vier tot vijf kilo verliezen, maar de aandoening is niet gevaarlijk voor de ongeboren baby. Wel kan het zijn dat dokters extra moeten hydrateren of voedingsstoffen moeten toedienen. Tijdens de vorige zwangerschappen van Kate leidde haar zwangerschapsmisselijkheid tot speculatie over een tweeling, er is echter niet noodzakelijk een verband. 

Lees hier meer over hyperemesis gravidarum. 

 

Niet te missen