Aannemer (52) overleden na schot in het hoofd van kortbij

Print
Aannemer (52) overleden na schot in het hoofd van kortbij

Een dag na de moordpoging kon de politie Tony B. oppakken in een wassalon in de Antwerpse Lange Leemstraat. Foto: sare

Luc V., de 52-jarige man die sinds vrijdag in het ziekenhuis lag nadat hij van kortbij in het hoofd was geschoten, is maandag overleden. Dat is aan onze redactie bevestigd. Verdachte Tony B. (49), een kennis van het slachtoffer, werd zaterdag aangehouden voor moordpoging. Hij wordt nu verdacht van moord. Hij was hiermee niet aan zijn proefstuk toe.

Samen met twee collega’s was Luc V. vrijdag renovatiewerken aan het uitvoeren in een woning aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan en de Lundenstraat in Deurne. “Hij had me naar huis gebracht en was zelf terug naar de werf gegaan”, vertelt Svetlana, de vrouw van de aannemer. “Maar om 18u stond de politie hier plots voor de deur.”

In het Stuivenbergziekenhuis kreeg de 38-jarige vrouw te horen dat haar echtgenoot in het hoofd was geschoten. Dat gebeurde toen Luc V. zijn bestelwagen aan het inladen was in de Lundenstraat. “Een van de collega’s wilde ook zijn fiets in de bestelwagen zetten”, zegt Svetlana. “Hij hoorde de knal en zag Tony wegwandelen.”

Omvangrijk strafblad

Tony B. is een 49-jarige Italo-Belg met een aanzienlijk strafblad. Zo schoot hij in mei 2011 in de Kapelstraat in Terhagen (Rumst) een vriend neer en vluchtte hij via Amsterdam naar Napels. “Een ongeluk”, zei hij nadien tegen de rechter. Hoewel het parket tien jaar cel óf de internering gevraagd had, kwam hij weg met zes maanden cel. Nochtans werd Tony B. door kennissen toen al omschreven als een “junkie” en een “regelrechte psychopaat”. Het slachtoffer overleefde de schietpartij.

Tony B. kluste de laatste tijd af en toe voor Luc V. en hij huurt ook een appartement van de aannemer. “Luc is een goed man. Hij helpt veel mensen. Maar daardoor trekt hij soms de verkeerde mensen aan, zoals Tony”, zegt Svet- lana. “Ik denk dat hij het slachtoffer is geworden van zijn eigen goedheid.”

Drugsgebruik

Tony B. kon zaterdagochtend opgepakt worden na intensief speurwerk van de federale gerechtelijk politie. Met de hulp van de Snelle Respons Teams van de Antwerpse politie kon hij uit een wassalon in de Lange Leemstraat geplukt worden. “De verdachte is aangehouden op verdenking van moordpoging”, bevestigt parketwoordvoerder Ken Witpas. “Hij is weinig meewerkend.”

Volgens het parket hadden de verdachte en het slachtoffer eerder die dag een discussie. “Tony is naar de werf gekomen, hij was buiten zijn zinnen”, zegt Svetlana. “Of er ruzie geweest is, weet ik niet, maar hij vroeg altijd geld aan Luc. Misschien ging het daarover.” Volgens verschillende bronnen was Tony B. op dat moment onder invloed van drugs.

Maandag bezweek Luc V. in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Tony B. wordt nu verdacht van moord.