Topdag op Herkenrode met Toekoer theaterfestival

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt - De overkoepelende organisatie voor amateurtheater Opendoek hield op de abdijsite van Herkenrode haar 5de Toekoer theaterfestival. Op 9 verschillende locaties, zowel binnen als buiten, toonden 15 groepen en gezelschappen korte theaterstukjes.

Het Toekoer festival is gekend om haar vele korte optredens van allerlei genres in het theater. Alle buitenvoorstellingen waren gratis. Op de koer, bij Clavis Conceptwinkel gelijkvloers, het grasperk, het Kunstwerk en de Sacramentskapel kon je gewoon plaatsnemen. Voor enkele voorstellingen werd 1 euro gevraagd. Toekoer bood regulier theater, figurentheater, vertelkunst, poëzie, muziektheater, improvisatie en straattheater. Honderden vonden de weg naar de abdijsite waar voor alle leeftijden wel iets te beleven viel.

Jan de Belleman kondigde met luide stem de diverse optredens aan. Zo riep hij de kinderen naar de Clavis-conceptwinkel om het gratis poppentheater Koekla bij te wonen. Ook schitterend talent uit Limburg ontbrak niet. Het vrouwengezelschap Pronk uit Zonhoven lokte velen naar hun act waar ze van de lelijke eendjes mooie zwanen maakten. Speelvogel Aron, een productie van M-Art-10 uit Bilzen, vroeg voortdurend aandacht op de grote koer en genoot van de belangstelling.

Het bezoek aan het Toekoer theaterfestival was combineerbaar is met een ticket voor het belevingscentrum en de kruiden- en inspiratietuinen van de abdijsite. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om ook daar een te gaan kijken. In de inspiratietuinen vind je immers meer dan 500 verschillende kruiden en kruidachtige planten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio