Kauliller Molenvrienden op studiereis

Print

Kaulille

Bocholt - De interesse in molens en molentechniek zet de molenaars van de Sevensmolen ieder jaar weer aan om een studiereis te organiseren. Vorming is belangrijk om de kennis uit te breiden en nog beter te kunnen vertellen wat er gebeurt in en om de molen. Ondanks dedrukke agenda van het najaar blijven contacten met collega’s en de vorming en team building erg belangrijk. Op zaterdag 2 september trok daarom een twaalfkoppig gezelschap van molenaars en partners op reis naar het openluchtmuseum in Arnhem.

Het openluchtmuseum is een uitgelezen plaats om een veelvoud aan molens en molentjes te bekijken. De enthousiaste molenaars van het museum gaven de groep uitleg over de verschillende technieken. Vooral de water aangedreven papiermolen en de gigantische stellingmolen spraken tot de verbeelding. Ondertussen werd er ook een kijkje genomen bij de smid, de scheepsbouwer en de in de oude woonhuizen en de bakovens. De reis werd volledig met openbaar vervoer gedaan, wat het reizen aangenaam en ontspannen maakte en de kans tot een babbel gaf.

Donderdag gaan de molenaars op fietstocht met de technici van Monumentenwacht Limburg. Ze gaan langs bij een aantal opmerkelijke molens in de buurt en de molenbouwer Wim Adriaens in Weert.

Volgend weekend tijdens de Open Monumentedag is de Sevensmolen open voor bezoek. In de namiddag zal er rond de molen pizza en vlaai gebakken worden. De sportievelingen kunnen deelnemen aan de fietstocht die langs de molens in de buurt loopt. Tussen 10 en 15 uur kan er gestart worden bij de molen. Voor de winnaars zijn er prijzen voorzien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio