Verdachte erkent dat 9-jarige Maëlys in zijn auto is geweest

Print
Verdachte erkent dat 9-jarige Maëlys in zijn auto is geweest

Foto: BELGAIMAGE

De zondag in staat van beschuldiging gestelde en in voorhechtenis geplaatste man heeft erkend dat de negenjarige Maëlys in zijn auto is geweest, zo heeft zijn advocaat Bernard Méraud aan het Franse persbureau AFP maandag gezegd. Er is in het ook een DNA-spoor van het meisje gevonden.

Het DNA-spoor bevond zich op het dashboard van de Audi A3 van de 34-jarige man. Maar volgens meester Méraud bestaat er nog een zeer kleine mogelijkheid dat het erfelijk materiaal niet van Maëlys is. Het DNA-spoor was vermengd met erfelijk materiaal van de 34-jarige man. Mogelijk is het ook via een derde op het dashboard terechtgekomen.

Volgens de regionale krant Le Dauphiné is geen DNA van het meisje gevonden op het t-shirt en de schoenen van de man die even naar huis was geweest om een andere short aan te trekken, want er was wijn op gemorst. De speurders hebben die korte broek echter niet gevonden, weet de krant.

Terwijl de verdachte in alle toonaarden zijn onschuld staande houdt, erkent hij dat het meisje in zijn Audi is geweest, maar dat door een “jammerlijke samenloop van omstandigheden”, zegt zijn advocaat. Het meisje was samen met een jongetje op de achterbank gekropen om te zien of de hond (van de verdachte) niet in de koffer stak.

Alle ramen van de Audi, die vlakbij de feestzaal waar het huwelijksfeest plaatsvond stond geparkeerd, stonden open, aldus meester Méraud.

De man is beschuldigd van ontvoering en vrijheidsberoving van een minderjarige jonger dan vijftien jaar.

Trouwfeest

Maëlys (9) verdween in de nacht van zaterdag op zondag. Samen met haar ouders en 12-jarige zus waren ze uitgenodigd op een trouwfeest in Pont-de-Beauvoisin, in het departement Isère.

Terwijl de volwassenen nog volop aan het feesten waren, waren de kinderen te slapen gelegd in een aanpalend gebouw. Maar toen een van de volwassenen rond 3 uur ’s nachts een kijkje ging nemen, was Maëlys weg. De dj riep iedereen op om mee te zoeken.

De gendarmerie nam de verdwijning onmiddellijk zeer ernstig en trommelde alle beschikbare manschappen op om te zoeken. Sinds zondag heeft de politie al zowat 250 mensen ondervraagd die aanwezig waren op de trouw en twee andere feesten in de omgeving. Zaterdagochtend kamden honderden burgers het gebied uit rond de feestzaal waar het meisje van negen voor de laatste keer werd gezien.