VDAB wil surfgedrag van werklozen screenen

Print
VDAB wil surfgedrag van werklozen screenen

Foto: BELGA

Om te controleren of werkzoekenden effectief naar werk zoeken, wil de VDAB online bijhouden wie op welke vacatures klikt. Wie niet genoeg klikt, dreigt een sanctie te krijgen. “Dit geeft een Big Brother-gevoel”, oordeelt de socialistische vakbond ABVV.

De arbeidsbemiddelingsdienst VDAB is al langer aan het experimenteren met de informatie die ze uit het surfgedrag op haar website haalt. Tot nog toe met als doel om bezoekers beter te bedienen, zoals dat ook op commerciële websites gebeurt. Genre: andere surfers die deze vacature aanklikten, bezochten ook deze en deze vacature. VDAB wil zo “de Amazon van de arbeidsmarkt” zijn, zoals gedelegeerd bestuurder Fons Leroy het omschrijft.

VDAB wil surfgedrag van werklozen screenen
“Dit geeft een Big Brother-gevoel”, zegt Caroline Copers van ABVV. Foto: Photo News

Gesprek en sancties

Nu wil zijn dienst nog een stapje verder gaan. De VDAB wil de gegevens over het surfgedrag ook gebruiken om te controleren of werkzoekenden wel actief genoeg zijn in de zoektocht naar een job. VDAB-woordvoerster Shaireen Aftab: “We bekijken hoe we klikgedrag kunnen inzetten om het zoekgedrag van een werkzoekende te controleren.” Wie niet actief genoeg is, zou dan voor een gesprek worden uitgenodigd. Een volgende stap zou dan een eventuele sanctie zijn. De VDAB is nog maar sinds vorig jaar bevoegd voor de controle op werkzoekenden en de bestraffing van wie niet actief genoeg is. Tot dan was dat een (federale) bevoegdheid van de RVA. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft VDAB de opdracht gegeven daarin streng genoeg te zijn. Via zijn woordvoerder laat hij ook weten dit online initiatief te steunen.

Big Brother

Kritisch geluid komt er wel van de socialistische vakbond. “Dit houdt veel risico’s in”, zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van de Vlaamse vleugel van ABVV. “Werkzoekenden die de meeste hulp nodig hebben, zijn net het minst digitaal. Dit mag ook zeker niet ten koste gaan van persoonlijke gesprekken. Een computer kan niet beoordelen of iemand hard genoeg naar een job zoekt. “

“Dit geeft ook een Big Brother-gevoel. Ik begrijp dat je online gegevens gebruikt voor een betere dienstverlening, maar dat mag niet voor controle gebruikt worden. Ik zal de zaak omdraaien. Mogen die gegevens ook gebruikt worden om werkgevers te controleren? Om na te gaan of ze niet goed scoren in een eerlijke aanwerving op basis van leeftijd en geslacht?”