VIDEO. Johan Manshoven uit Heers weer thuis na reis rond België met tractor

Print
Heers -

Zaterdagavond arriveerde Johan Manshoven onder luid applaus aan zijn stamcafé Heere van Heers na een succesvolle reis rond België van 1.400 km met zijn oldtimertractor.

Johan Manshoven (56) vertrok vorige zondag in Heers met zijn Massey Ferguson uit 1973 en trekcaravan en passeerde in zes dagen liefst 274 grensdorpen op Belgisch grondgebied, goed voor een tocht van bijna 1.400 km. Een kapotte mazoutpomp vlak voor de start en nog enkele stukken onderweg konden hem niet tegenhouden om zijn droom te realiseren. “Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen, zeker de mensen die meteen naar me gekomen zijn toen ik zondag al stukken had en toen ik dinsdag een nieuwe dynamo moest hebben”, aldus Johan. “Ze waren allemaal onmisbaar voor mij, anders zou het niet gelukt zijn. Ook de reacties op Facebook hebben me heel veel moed gegeven, want ik heb meermaals gedacht om ermee te kappen.”

Johans laatste stopplaats zaterdag was het kerkhof van Heks. “Ik zou dit niet kunnen afsluiten als ik niet tot bij het graf van mijn tractorkameraad Albert Vermeulen zou geweest zijn, simpelweg om hem te zeggen dat we het gehaald hebben. Want in gedachten is hij de hele week met mij meegereisd. Ik wil deze ronde rond België dan ook aan hem opdragen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio