Verschueren zet met Omloop van Vlaanderen de 7e manche van het BK rally op zijn naam

Print
Verschueren zet met Omloop van Vlaanderen de 7e manche van het BK rally op zijn naam

Foto: VDB

Roeselare -

Vincent Verschueren en co-rijdster Veronique Hostens (Skoda Fabia R5) hebben zaterdag in Roeselare de Omloop van Vlaanderen gewonnen. Dat is de zevende van negen rally’s voor het BK. Verschueren bleef in de moeilijke wedstrijdomstandigheden foutloos en zag Kris Princen (Skoda Fabia R5) en Andy Lefevere (Skoda Fabia WRC) crashen op een moment dat ze aan de leiding reden. Keving Abbring (Peugeot 208 T16) eindigde als tweede op 59.8 van Verschueren. Didier Duquesne (Ford Fiesta R5) werd derde op 4:01.7.

De Omloop van Vlaanderen 2017 kende een bewogen wedstrijdverloop. Het pittige duel dat Kris Princen en Vincent Verschueren op de openingsdag uitvochten kreeg zaterdag geen vervolg. Princen schoof in de openingsrit van de baan, moest opgeven en mag een kruis maken over zijn titelambities. “Ik ben bijzonder ontgoocheld”, reageerde Princen. “Het gebeurde in een bocht die ik al 100 keer genomen heb. Het parkoers lag er glad bij. Natte en droge stukken wisselden elkaar af. In zo’n situatie bestaat er geen ideale bandenkeuze. Ik schoof simpelweg van de baan, kwam in een gracht terecht, waardoor een stuurstang afbrak. Het is doodjammer. Ons kampioenschap is voorbij.”

Verschueren nam de leiding over en leek de wedstrijd onder controle te hebben, tot het tijdens KP 14 plotseling begon te regenen. Alle rijders zaten op slicks en bouwden voorbehoud in. Andy Lefevere toonde zich met zijn WRC de beste in de regen en nam de leiding. Niet voor lang want met nog drie ritten te gaan gingen in Houthulst de hemelsluizen opnieuw open. In apocalyptische omstandigheden ging de West-Vlaming van de baan. Er brak een wiel van zijn Skoda en Lefevere moest ontgoocheld opgeven. Co-rijder Andy Vangheluwe werd voor een check-up naar het ziekenhuis overgebracht. Omwille van de zware regen werd de klassementsrit van Houthulst geannuleerd.

Zo kwam Verschueren opnieuw aan de leiding en die behield hij tot aan de finish. Voor de Oost-Vlaming is het na de TAC rally de tweede zege dit seizoen, en ook de tweede BK-zege in zijn carrière. In de tussenstand van het BK vergroot Verschueren zijn voorsprong op eerste achtervolger Kevin Abbring tot 16 punten. Door de opgave van Princen en met nog twee rally’s voor de boeg is de titelstrijd herleid tot een duel tussen Verschueren en Abbring. De volgende wedstrijd van het BK rally is de East Belgian Rally eind deze maand.