Lopen door het openluchtmuseum van Bokrijk

Print
Lopen door het openluchtmuseum van Bokrijk

Foto: Chretien Paesen

Bokrijk

Genk - Het domein van Bokrijk organiseert een uniek en sportief event: de Bokrijkrun. Lopers van alle leeftijden mogen door schuren en huisjes rennen of wandelen, ieder op zijn eigen ritme.

De Bokrijk Run is een uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst georganiseerd wordt. De organisatie verwacht voor de eerste editie 600 deelnemers. “Maar stieken hopen we op veel meer”, luidt het. Er zijn twee parcours uitgestippeld, een van tien kilomter en een van vijf kilometer. Voor de kleinsten is er de Kidsrun.

Deelnemers lopen doorheen alle troeven die Bokrijk te bieden heeft. Zo wordt het Openluchtmuseum op voor het eerst exclusief opengesteld voor lopers en joggers, mét Bokrijkfiguranten en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan de nationaal bekende attractie Fietsen door het water. Lopers doen ook het Arboretum aan en er is er een passage voorzien doorheen De sixties. Er is zowel een Belevingsrun voorzien over vijf of tien kilomter met vrij vertrek tussen 10.30 uur en 12 uur als een Chronorun over tien kilometer (14 uur stipt). De Kidsrun van een kilometer start om 15.30 uur.

Voor alle info info en de inschrijvingsmodule: www.bokrijkrun.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio