30-jarige vader laat baby’tje achter op tram: “Vergeten!”

Print
30-jarige vader laat baby’tje achter op tram: “Vergeten!”

Foto: Shutterstock

Een groep tieners in de tram keken verbaasd rond toen ze een kinderwagen zaten staan in een tram in Grenoble, in het zuidoosten van Frankrijk. In de buggy lag een klein kindje te slapen. Ze alarmeerden meteen de hulpdiensten, die de ouders konden opsporen. De 30-jarige vader was het kind “vergeten”.

Dankzij de bewakingscamera’s en enkele papieren in de kinderwagen dat de politie al snel de identiteit van het kind haar ouders kon achterhalen. Op de beelden zagen ze hoe een man met de buggy instapte om er nadien alleen uit te stappen. Het kleintje van amper een jaar zou er in de buggy heel rustig onder gebleven zijn.

Toen de 30-jarige man aan boord was gestapt van de tram, kreeg hij plots te horen dat zijn vrouw was opgenomen in de verloskamer en aan het bevallen was. Hij haastte zich razendsnel naar het ziekenhuis. Maar “vergat” daarbij zijn andere kind mee te nemen.

Vrijdagochtend werd de man gearresteerd, toen hij in door het centrum van Grenoble aan het dwalen was. De dertiger zou al een tijdje psychiatrische problemen hebben gehad. Ook de moeder is op de hoogte gebracht, zij lag inderdaad in het ziekenhuis met haar nieuwe baby.

In afwachting van het onderzoek zijn beide kinderen weggenomen bij de ouders en in een opvangcentrum opgenomen.