Getuige incident Turnhoutsebaan: “geen sprake van geweld tegen politie”

Print

Getuige incident Turnhoutsebaan: “geen sprake van geweld tegen politie” Video: Kaltura

Er zijn beelden opgedoken van het incident vrijdagavond op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Daar werden vrijdagavond enkele politieagenten aangevallen na de arrestatie van een hardleerse chauffeur. Maar volgens de getuige die de beelden maakte, was er van geweld tegen de politiemensen geen sprake.

“Het klopt dat er mensen rond de arrestatie stonden”, zegt buurtbewoonster Assia Missaoui, die de beelden maakte. “Maar er is geen sprake van 70 tot 90 aanvallers.”

Op Missaoui’s video is inderdaad te zien dat er heel wat kijklustigen samenkwamen aan de hoek van de Turnhoutsebaan en de Jaak De Braeckeleerstraat. Daar proberen de inspecteurs van het fietsteam van de politie op dat moment de bestuurster van een Mini Cooper te arresteren. De 21-jarige vrouw was weggevlucht toen ze haar wilden controleren en reed uiteindelijk tegen een fietsenstalling. In het gefilmde fragment is niets te zien van geweld tegen de politie. “Die beelden zijn louter een fragment, wellicht van na de kritieke fase”, reageert politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Het incident wordt onderzocht.”