33ste Oeterse Liga start met twaalf ploegen

Print
33ste Oeterse Liga start met twaalf ploegen

Foto: Georges Stinkens

Neeroeteren

Maaseik - Kommer en kwel maken (gelukkig) plaats voor een bescheiden glimlach en toch ook wel een beetje fierheid omdat we er toch maar weer in geslaagd zijn om er nog een seizoen Oeterse Liga aan toe te voegen. Vijftien ploegen hadden ingeschreven, maar drie teams konden hun financiële verplichtingen niet nakomen. Dat maakt dat we twaalf ploegen mogen verwelkomen aan de start van het 33ste seizoen Oeterse Liga.

Na het afhaken van enkele bestuursleden tracht een triumviraat alles in goede banen te leiden. Met de steun van cafetaria den Aftrap, LRM Radio en inVlaanderen gaat dit zeker lukken. Een jammere zaak is dat onze hoofdsponsor geen teken van leven meer geeft. Hopelijk gaan we een oplossing vinden bij een sportwinkel uit de buurt, zodat we de laureaten van onze competitie, Beker en Supercup een gepaste beloning kunnen geven.
Het wordt ieder jaar moeilijker en moeilijker om een organisatie als onze recreatiezaalvoetbalcompetitie te blijven bestieren.
Maar een begrip als de Oeterse Liga mag niet verloren gaan voor onze gemeenschap.
Op de eerste speeldag staat er al dadelijk een topper op het programma.
We openen het seizoen 2017 - 2018 met ZVC Oud Bree tegen Toogbreakers. ZVC Oud Bree start ieder seizoen met als doelstelling de titel. Tot nog toe rolde de bal niet steeds zoals zij het wilden. Toogbreakers verraste in hun eerste seizoen met een Bekerfinale en Supercupwedstrijd als beloning. Weliswaar steeds verliezend tegen kampioen en veelvraat Real Caravan. Gaan zij de titelkandidaten het vuur aan de schenen leggen? Het is koffiedik kijken wat de nieuwe ploegen in hun marge hebben. Van de blijvers mogen we weer veel verwachten van Zware Djohnny's en Real Caravan. ZVK Den Aftrap zoekt nog ijverig naar een spraakmakende transfer. Of kan men Sanne Billen overtuigen om zijn pantoffels terug van de haak te halen? ZVC De Daal verwacht een plaats in de subtop nu hun sterkhouder wekelijks zal kunnen aantreden. De organisatie hoopt op een sportief hoogstaand zaalvoetbalseizoen en wenst alle deelnemende ploegen veel succes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio