Klimaatschool Bree start feestelijk in positief klimaat

Print
Bree - Terwijl veel moslimkindjes elders feest vierden op 1 september vanwege het Offerfeest, werd het ook een feestelijke start van het nieuwe schooljaar op onze klimaatschool met als nieuw jaarthema 'Klimaatverandering? Een positief klimaat begint hier!'

Eerst werden de leerlingen van het eerste leerjaar als echte VIP’s onder luid applaus verwelkomd over de rode loper naar de ‘grote school’ door onze schoolmascotte Django, de aanwezige leerlingen en het klimaatteam van het lager. Fiere ouders keken toe en pinkten hier en daar een traantje weg.
Dan gingen de leerlingen naar hun klasjes en maakten kennis met hun aanwezige klasgenootjes, de nieuwe klas, de school.
In de late voormiddag zochten alle leerlingen van het lager naar het gepaste slot voor de sleutels die Django bij het helpen verhuizen van het secretariaat en het bureel van de directie had laten vallen. Als dank kregen ze een letter van het nieuwe jaarthema om de vlaggetjeslijn op de speelplaats verder op te smukken. Dat zag er daarna heel feestelijk uit.
Om het nieuwe thema goed te leren begrijpen, werden er in de namiddag spelletjes gedaan en het verhaal ‘Terra is ziek’ voorgelezen. Dit gebeurde in een doorschuifsysteem van gemengde groepjes van het eerste tot het zesde leerjaar. Aan de vrolijke gezichten te zien, vonden de leerlingen en het klimaatteam het superleuk.
De kleuters startten het nieuwe schooljaar in de veilige omgeving van de kleuterklas. Juf Liesbet liet al weten dat ze héél flinke kindjes heeft in haar peuterklasje. Mama’s en papa’s mogen dus al gerust zijn. Ook de blije gezichtjes van de andere kleutertjes spraken boekdelen.
Het einde van de eerste schooldag werd met de hele school gepast feestelijk afgesloten bij de vlaggetjeslijn met ons nieuw jaarthema met een geïmproviseerd dansje op de toepasselijk swingende muziek van Marco Borsato’s 'Wie'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio