The David Nakhid International Football Academy op bezoek bij Patro Eisden

Print

Foto: Jacky Jeurissen

Eisden

Maasmechelen - Dertien jeugdspelers uit The David Nakhid International Football Academy uit Libanon zijn de afgelopen weken neergestreken op de jeugdvelden van Patro Eisden. Deze spelers uit de categorieën van U13 tot en met U19 liepen gedurende tien dagen stage in onze jeugdwerking.

Naast de trainingen hebben ze ook deelgenomen aan enkele vriendenwedstrijden. Hierdoor kregen ze de kans om eens kennis te maken met het Europese voetbal. Deze spelers behoren tot de meest getalenteerde spelers van de Academy.
De Academy werd opgericht door David Nakhid, een oud-speler van Waregem. Hij is in verschillende landen actief geweest, tevens is hij ook 35-voudig international voor Trindidad & Tobago. Hij heeft ook uitgebreide ervaring opgedaan als coach van diverse ploegen, hij behoorde tot de techinische staf van Trinidad & Tobago op het WK 2006.
Na zijn actieve loopbaan richtte hij een voetbalacademie op in Libanon. Deze voetbalacademie huisvest momenteel een 300-tal spelers. Het is één van de toonaangevende academies in het Midden-Oosten.
Via Manu Karagiannis is hij in contact gekomen met onze jeugdwerking en is deze stage tot stand gekomen. Het jeugdbestuur ziet deze stage dan ook als een verrijking voor de jeugdspelers. Het is niet dagelijks dat men jeugdspelers uit Libanon over de vloer krijgt. Het is zowel voor de spelers van de academie als voor onze eigen jeugdspelers een leerrijke ervaring geweest. De spelers spraken allemaal vloeiend Engels, waardoor het contact met onze jeugdspelers vlot verlopen is.
Zowel de trainers als jeugdspelers waren zeer enthousiast na de trainingen, wedstrijden over zowel de ingesteldheid als het niveau van de spelers. Bij de U15 hebben er twee U15 spelers van de academie meegedaan in de wedstrijd van onze U15 tegen Bocholt VV. De twee gastspelers hebben twee doelpunten voor hun rekening genomen tijdens deze wedstrijd die Patro met 3-0 won. Onze gasten waren ook onder de indruk van het niveau van de trainingen en de wedstrijden. Tot dusver allemaal maar lachende gezichten en positieve verhalen.
Na de stage zullen alle betrokken partijen rond de tafel zitten om een evaluatie te maken en te onderzoeken wat er in de toekomst eventueel nog mogelijk is.
Het jeugdbestuur ziet het als een nieuwe stap voor onze jeugdwerking, waar we jeugdspelers van Libanon en de Maaskant met elkaar in contact brengen en zo de wereld wat dichter bij elkaar brengen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio