't Vogelnestje in Heukelom in het nieuw

Print
Riemst - Vrije kleuterschool 't Vogelnestje in Heukelom zit volledig in het nieuw. En dat werd door de 15 kleuters en de juffen gevierd op de eerste schooldag, met een lekker glaasje en een kommetje chips. Juf Nicole en Françoise staan zo voor een gloednieuwe klas in het kleinste dorpsschooltje in Riemst.

Elke basisschool in Riemst kan sinds 2015 een toelage aanvragen voor verbeteringswerken aan de schoolinfrastructuur. Dat een gemeente ook andere onderwijsnetten ondersteunt, is uniek in Vlaanderen. Maar voor het gemeentebestuur is elk kind gelijk, ongeacht het onderwijsnet. Concreet voorziet de gemeente Riemst extra middelen bovenop de gekende subsidies van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kortweg AGIOn. Heel concreet gaat het om toelages van 50.000 tot 100.000 euro per dorpsschool.

"In onze kleuterschool in Heukelom werd het dak vernieuwd en kwam er een nieuw plafond," vertelt directrice Renilde Nassen, "daarnaast werd ook het sanitair en de centrale verwarming vernieuwd, kreeg de klas een nieuwe vloer, kwamen er branddeuren en werd alles mooi geschilderd." De renovatiewerken zijn goed voor een investering van 57.700 euro, , waarvan Agion 40.390 euro subsidieert en de gemeente Riemst via een infrastructuurtoelage 14.425 euro betaalt.

In 2010 is het gemeentebestuur het engagement aangegaan om in elk van onze 13 dorpen een dorpsschool te behouden. "Op die manier versterken we de leefbaarheid, want een school is ook een ontmoetingsplaats. Deze investering in de Vrije Kleuterschool in Heukelom onderstreept dit engagement," besluit schepen van Onderwijs Bert Cilissen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio